Naslovna VESTI PSI POVREĐENA I PREPLAŠENA: Spasena je!

POVREĐENA I PREPLAŠENA: Spasena je!

0
povređena i uplašena

Spasavanje napuštenih pasa ponekad nosi ozbiljne opasnosti po spasioce. Ovakvi psi su najčešće povređeni, preplašeni i krajnje nepoverljivi prema ljudima. Uostalom, to je razumljivo, muke koje su preživeli stvorili su upravo ljudi.

povređena i uplašena

Kada je spasioc iz organizacije Nada za šape posle dojave da se kraj jednog puta nalazi povređeno štene stigli na lice mesta našao se u krajnje zabrinjavajućoj situaciji. Naime, štene nije bilo štene, već odrasla ženka pit bula koja je delovala veoma povređeno ali i preteće. Bilo je očigledno da trpi velike bolove i da je izgubila svako poverenje u ljude.

Pročitajte i ovo: ŠOKANTNO, UZNEMIRUJUĆE, VARVARSKI: Snimak kineskih radnika koji u „zabranjenoj“ fabrici deru mačku

Takve situacije nalažu veliku opreznost i mnogo strpljenja i pažnje. Svaki povređen i uplašen pas može u samoodbrani da ugrize, a ujed odraslog pit bula nije ni malo bezazlen. Pored toga pretila je opasnost da od straha pokuša naglo da pobegne što bi izazvalo nove povrede i bolove.

povređena i uplašena

Jara, kako su je naknadno nazvali je bila u takvim bolovima i u strahu da je neprestano lajala. Upozoravala je spasioca da ne prilazi. Spasioc Eldad je počeo da joj dobacuje komadiže piletine kako bi je umirio i opustio. Jara je i dalje lajala. Eldad je znao da je vreme luksuz jer je kuja bila vidno mršava a prednja noga joj je bila gotovo potpuno smrskana. Ipak, strpljivo je pokušavao da je smiri sve dok posle gotovo celog sata nije uspeo da joj namakne ogrlicu sa povocem.

Pročitajte i ovo: GLOVO POMAŽE NAPUŠTENIM ŽIVOTINJAMA: Poklonili 400 toplih torbi azilima u celom regionu

povređena i uplašena

Najzad, je Jara prebačena u veterinarsku ambulantu gde joj je ukazana pomoć. Narednih dana spasioci u prihvatilištu su radili na tome da Jara povrati poverenje u ljude. Kako je dospela u ovaj jarak, šta je sve preživela nikada se neće saznati.

povređena i uplašena

Danas je ponovo prijateljski nastrojena. Prebačena je u privremen smeštaj i dalje se radi na njenoj socijalizaciji. Prema drugim psima je više nego prijateljski nastrojena ali od nepoznatih ljudi se i dalje sklanja. Spasioci se nadaju da će za nekoliko meseci biti spremna da dobije novi dom u kome se više neće plašiti i gde će dobiti svu ljubav koju zaslužuje.

Izvor:  hopeforpaws.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.