Naslovna VESTI PSI POŽAREVAC DONEO ODLUKU KOJA JE RAZBESNELA VLASNIKE KUĆNIH LJUBIMACA!

POŽAREVAC DONEO ODLUKU KOJA JE RAZBESNELA VLASNIKE KUĆNIH LJUBIMACA!

0
Odluka grada Požarevca

Skupština grada Požarevca donela je odluku o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji grada koja je razbesnela vlasnike kućnih ljubimaca. Prema pisanju portala blic.rs, po ovoj odluci vlasnici pasa i mačaka koji žive u stanovima u zgradama moći će da od sada drže samo po jednog ljubimca i podmladak do tri meseca starosti.

Vlasnici pasa će na vratima stana morati da stave natpis „čuvaj se psa“. Ljubimci će u lift moći da ulaze samo ako je lift prazan, a životinje na povocu. Oni koji žive u porodičnim kućama sa dvorištem manjim od 5 ari mogu drđati najviše dva psa ili dve mačke i podmladak do tri meseca. Vlasnici koji poseduju više od 5 ari dvorišta ograničava se držanje po tri životinje obe vrste.

Odluka grada Požarevca

Odluka je s pravom razbesnela vlasnike kućnih ljubimaca kao i sve one koji brinu o dobrobiti životinja. Naime, na prvom mestu se postavlja pitanje šta će biti sa ljubimcima koji se ne „klapaju“ u propisano brojno stanje. Da li će vlasnici koji trenutno žive u stanovima a imaju više ljubimaca od propisanog broja ove ljubimce morati da predaju u gradski azil, eutanaziraju ili jednostavno puste na ulicu! Grad Požarevac nema dovoljno kapaciteta da primi sve pse, a o mačkama da i ne govorimo. Situacija sa uličnim psima ni u ovom trenutku nije idealna u Požarevcu.

DA LI JE OVO NORMALNO? – Istetovirao psa da bi ga lakše prepoznao!

Povodom ove odluke oglasila su se brojna udruženja i veterinari. „Mislim da je ova odluka apsolutno nepovoljna i kontraproduktivna. Ako neko ima mogućnost da zbrine više pasa, zašto bi mu se ta mogućnost ukinula? Smatram da će ova odluka pogoršati stanje pasa lutalica i da će se sada naći veći broj njih na ulici“ – objašnjava Ivona Atanasijević Stošić iz udruženja za zaštitu životinja Evropska inicijativa sedamnaest.

Odluka grada Požarevca

ŠPANIJA: NAJSUROVIJE MASOVNO UBIJANJE PASA ! – Svake godine se ubije 60.000 lovačkih hrtova. Zaustavimo pokolj!

Isti stav deli i Vladan Terzin, doktor veterinarske medicine koji dodaje: „Odluka je neustavna. Niko vas ne može ograničiti na broj ljubimaca koje možete imati. To bi bilo isto kao kada bi vas ograničili koliko ćete automobila posedovati. Bilo je pokušaja da se broj kućnih ljubimaca ograniči, u Beogradu i Novom Sadu, ali po Zakonu o dobrobiti životinja i ostalim zakonima, vi nikoga ne možete ograničiti.“

Odluka grada Požarevca

Kako prenosi blic.rs, sva je prilika da će ova odluka biti poništena. I pre izglasavanja bilo je protesta i negodovanja. Grad nema realnih mogućnosti da zbrine sve ulične pse, a očigledno, nije se mislilo o mogućim posledicama do kojih bi došlo primenom odluke. Zašto je ovakva odluka ipak izglasana, nikome nije jasno, a aktuelni gradonačelnik Požarevca se po ovom pitanju nije oglašavao.

Izvor:  blic.rs   Foto:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJEDAN DAN RAJA ZA PSE – Jedno mesto na svetu ima praznik pasa!
Sledeći tekstUŽASNO UBISTVO – PRIPITI LOVAC PUCAO IZ MAGNUMA U PSA! Balto nije preživeo

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime