Naslovna VESTI PSI POŽARI USMRTILI NEKOLIKO VLASNIČKIH PASA I MAČAKA! Kako ih spasiti od vatrene...

POŽARI USMRTILI NEKOLIKO VLASNIČKIH PASA I MAČAKA! Kako ih spasiti od vatrene stihije?!

0

Požari su tokom prošlog vikenda uznemirili sve stanovnike Yakime, Vašington! Tokom vikenda izbilo je više požara u kojima je, nažalost, usmrćeno nekoliko kućnih ljubimaca! Grad je nakon ovih tragičnih događaja odlučio da se  potrudi da podigne svest o sigurnosti kućnih ljubimaca.

– Mislim da se svi brinemo zbog požara. Većina nas ima ljubimce, koje volimo i gledamo kao ravnopravne članove porodice. Moramo da ih osiguramo! – rekao je Hal Hollenbek dok se igrao sa svojim psom.

UTOČIŠTE ZA SVE ODBAČENE ŽIVOTINJE! Spasio ih je i pružio im OGROMNU ljubav! (FOTO)

Hollenbek se veoma brine za svog dvanaestogodišnjeg psa,i kao i mnogi vlasnici kućnih ljubimaca, nikada nije razmišljao o tome šta ako se desi požar, kako delati i kako pomoći ljubimcu, samim tim ga i spasiti?

– Požar je dovoljno težak sam po sebi, izgubite sav svoj imetak, sve ono što ste godinama, decenijama stvarali. Ali izgubiti ljubimca, pa to je podjednako kao da ste izgubili člana porodice. To je preteško!

SC HOUSE FIRE

LIVE: Latest on a house fire in Sioux City's Greenville neighborhood. MORE: https://siouxlandnews.com/news/local/scfr-respond-to-house-fire-in-sioux-citys-greenville-neighborhood

Gepostet von Siouxland News am Dienstag, 25. August 2020

Tokom prošlog vikenda, desila se serija požara koja ne samo da je odnela materijalno, već su nastradali i ljubimci! U prvom požaru su poginula tri psa, sledećeg dana se desilo isto, na drugoj strani grada, gde je život izgubio jedan ljubimac! Oni nikako nisu mogli da se izvuku iz vrtloga vatre, a sve to je bilo traumatično kako za vlasnike ljubimaca, tako i za vatrogasce koji su bili na licu mesta!

ŽIVOTINJE GRLE NEŽNIJE NEGO MNOGI LJUDI: Ovo je prava slika NESEBIČNE ljubavi! (FOTO)

U slučaju da budete u ovakvoj situaciji, u narednim redovima pročitajte šta je najbitnije da uradite kako biste spasili sebe, ali i vaše ljubimce.

Unapred se dogovorite sa članovima vaše porodice za sigurno mesto za ljubimce, u slučaju da moraju da napuste dom.

Ukoliko vam se požar dogodi u toku noći, a ne posedujete alarm za slučaj opasnosti, izađite na prozor kuće ili hodnik zgrade i vičite “Požar” kako biste probudili komšije i ukućane.

Pozovite broj 193 i saopštite tačne podatke o lokaciji – adresu, sprat i broj stana. Ukoliko je požarom zahvaćena samo jedna prostorija, zatvorite vrata te prostorije i isključite električnu energiju.

Ogrlice na kućnim ljubimcima neka budu uvek na njima a povoce držite spremne u slučaju da vatrogasci moraju da spasu vašeg ljubimca. Kada kućne ljubimce ostavljate same kući, držite ih u oblastima ili prostorijama u blizini ulaza u koje ih vatrogasci mogu lako pronaći, što olakšava brzo bežanje.

Vatrogasci kažu da više kućnih ljubimaca može da iskomplikuje stvari tokom evakuacije i zato ljudi treba da ograniče broj kućnih ljubimaca u svom domaćinstvu.

Pas Frenki

U slučaju katastrofe, ako morate da se evakuišete, najvažnija stvar je da ostanete pribrani, i dobro, jer ćete jedino tako pomoći porodici i ljubimcu. Ali zapamtite: NIKAD ne ugrožavajte sebe ili članove svoje porodice biste spasili porodičnog ljubimca. Sačekajte da stignu spasilačke ekipe koje će, sigurni smo, dati sve od sebe da spasu vašeg četvoronožnog prijatelja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMONSTRUM! Fotograf SLOMIO NOGE mladunčetu lava bi pozirao za selfije sa turistima!
Sledeći tekstKUJICA JE ODANO I NEMAŠTINU DELILA SA SVOJOM BAKICOM: Nakon par dana od bakine smrti više je niko nije video – otišla je za njom.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime