Naslovna VESTI MAČKE TOMA JE PRAVI HEROJ: Gljivice, infekcije, virusi i sve je NOKAUTIRAO!

TOMA JE PRAVI HEROJ: Gljivice, infekcije, virusi i sve je NOKAUTIRAO!

0
pravi heroj petface

Borili smo se sa strašnom povredom, infekcijom, virusima, gljivicama, borili i izborili! Toma je divan mačak, socijalizovan, naučen na posip, nežan i mazan. Pitome naravi, nikada nije frktao, nikada pustio kandžice da ogrebe, a retko koja životinja je imala toliko obrada i čišćenja rane na živo, primila toliko injekcija, kapi za oči, tabletiranih antibiotika, probiotika, o mastima i kremama da i ne pričamo, ovako iz kragujevačke Crvene šapice započinju razgovor o neverovantom mačku za Petface.

Oni kažu da zahvaljujući jednoj plemenitoj ženi Ani, koja je pružila privremeni dom i sve vreme lečila Tomu, ozdravljenje i oporavak je bio moguć.

PROČITAJTE I:

AMPUTIRANA MU JE ŠAPICA, prima insulin i na specijalnom režimu ishrane je, mačka Mišu niko neće… (VIDEO)

Obavili smo i kastraciju, Tomu čeka verovatno još jedna hirurška intervencija jer zbog nedostatka tkiva na obrazu dolazi do uvrtanja donjeg kapka koji stalno iritira oko i izaziva upalu. Toma je pozitivan na FELV i FIV viruse i za njega je stalno potreban sirup Anima strath, navode iz Crvenih šapica.

Da podsetimo, ožiljna koža na obrazu je vukla kapak i Toma je imao entropiju. Zbog uvrtanja donjeg kapka, Toma je konstantno osećao bol zbog stalne iritacije rožnjače trepavicama. To izaziva i upale oka, koristio je antibiotike i kapi.

pravi heroj petface

Ovom mačku, heroju možete pomoći donacijama na žiro račun broj 160-419759-53, svrha uplate: za Tomu, Primalac Udruženje za zaštitu životinja šumadijskog regiona “Crvena Šapa”.

Zaista veliki heroj, sa neverovatnom pričom!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠORTIJEVA PRIČA: Mislili su da sam Lesi, voleli su me, a onda su shvatili da sam mešanac i OSTAVILI ME!
Sledeći tekstUpoznajte Vanju, dečaka koji ima SAMO šest godina i pomaže napuštenim životinjama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime