Naslovna VESTI PSI PRAVO ČUDO: Pas DIJEGO pronašao zarobljenog drugara i spasao ga od sigurne...

PRAVO ČUDO: Pas DIJEGO pronašao zarobljenog drugara i spasao ga od sigurne smrti

0
Diego spasao drugara

Retko možemo imati toliko poverenja u nečije instinkte kao kada je reč o našim psima. Zahvaljujući svojim izoštrenim čulima, spasili su mnoge živote. I to ne samo ljudske – u bezbroj prilika, naši četvoronožni prijatelji pokazali su se i kao heroji koji priskaču u pomoć drugim psima. To je bio slučaj sa Dijegom i Gućom, glavnim junacima ove priče.

Diego spasao drugara

Početkom ove godine, momak iz Poljske je krenuo u uobičajenu šetnju sa svojim ljubimcem, retriverom Gućom. Pratili su stazu u blizini njihovog doma, koju obojica poznaju veoma dobro, pa je Gućo pušten s povoca da bi mogao slobodno da trči. On se nikada ne udaljava previše i brzo se vraća svom vlasniku Pavelu. Međutim, tog dana se to nije desilo.

Ne propustite: STRAVIČNO: Ovog psa su ubili lovci, evo šta im je poručio vlasnik

Posle nekoliko minuta, Pavel se zabrinuo. Ispričao je da se Gućo uvek vrati čim ga pozove, ali iako je uzvikivao njegovo ime nekoliko puta, psa nije bilo. Pavel je nastavio potragu čitavog popodneva, ali nije mogao da nađe svog prijatelja. U narednim danima, i dalje nije bilo ni traga Guću, iako je čovek nastavljao potragu i molio prijatelje i poznanike da i oni obrate pažnju. Nije mogao da sedi skrštenih ruku dok se njegov pas ne vrati kući.

Diego spasao drugara

„Nikada nisam prestao da se nadam da ću naći Guća“, rekao je za portal The Dodo. „Ali prošlo je toliko vremena, a njega nikako nije bilo…“ Sve to vreme, Pavel nije bio svestan jedne strašne činjenice, a to je da je njegov pas bio zarobljen na mestu sa kog nije mogao sam da se izbavi.

Proteklo je više od mesec dana kada je drugi stanovnik istog mesta šetao sa svojim psom prateći stazu kojom je Pavel šetao sa Gućom. Dijego, džek rasel terijer, odjednom je postao nemiran jer mu je nešto privuklo pažnju. Pokušavao je da se otrgne sa povoca pa ga je vlasnik pratio, radoznao da sazna šta to toliko zanima Dijega.

Diego spasao drugara

I dobro je što jeste, pošto ga je pas doveo do rupe u kojoj se nalazio zarobljeni Gućo. Bio je iscrpljen i izgubio je na kilaži, previše slab i da zalaje. Dijego i njegov vlasnik naišli su u poslednjem momentu. Nakon što je odjurio po merdevine i izneo slabašnog Guća iz zamke, Dijegov vlasnik je doneo pronađenog psa svojoj kući, gde ga je njegova žena prepoznala – znala je za njegov slučaj i odmah je kontaktirala Pavela s radosnim vestima.

Pročitajte i ovu priču: TUŽNA LARA: Da li će dobiti srećnije ime?

„Prvo nisam mogao da poverujem“, izjavio je Gućov vlasnik. „Kada sam otišao po svog prijatelja, počeo sam da se tresem. Pao sam na kolena i grlio ga, zaista nikada nisam imao srećniji dan u životu.“ Gućo je proveo 32 dana zarobljen u rupi, preživljavajući bez hrane, pijući samo sneg koji se topio. Mnogo je oslabio, ali to nije bilo ništa što ljubav njegove porodice nije mogla da nadoknadi sada kada je konačno bio kod kuće.

Diego spasao drugara

Gućo je svakog dana od povratka kući postajao sve više onaj stari pas pre nemilog događaja. I kako je ponovo jačao, ipak nije zaboravio svog spasioca kome je dugovao život. Gućov vlasnik je rado organizovao druženje za svog psa i malog Dijega, a njih dvojica su se sjajno slagala. Gućo je dobio novu šansu za život i usput stekao novog prijatelja.

„Bilo im je baš zabavno. A samim tim što je Gućo ponovo kod kuće, i ja sam presrećan“, rekao je Pavel, uživajući u prizoru dva vesela psa.

Izvor: The Dodo

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTUŽNA LARA: Da li će dobiti srećnije ime?
Sledeći tekstHITNO: Konju koji pomaže deci potrebna pomoć

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime