Naslovna VESTI PSI Nije bilo dovoljno što su ga zanemarili, već su ga PREBACILI PREKO...

Nije bilo dovoljno što su ga zanemarili, već su ga PREBACILI PREKO OGRADE u sklonište i pobegli!

0
prebacili preko ograde petface

Jednog jutra u julu, osoblje skloništa za životinje u okrugu Kolumbus u Severnoj Karolini pogledalo je u dvorište i otkrilo psa kojeg nikada ranije nisu videli. Dvorište je u potpunosti ograđeno što je značilo da je neko dovezao pas i prebacio ga preko ograde skloništa kako bi ga tamo ostavio.

Jadni pas, kasnije nazval Suli, bio je u užasnom stanju. Bio je veoma težak, bio je pozitivan na srčanog crva, neuhranjen i sa infekcijom kože.

PROČITAJTE I:

SPAS ZA NAŠE LJUBIMCE: Osmislili kućicu koja štiti od buke izazvane vatrometom i petardama!

Ani Melon, hraniteljica iz Hope Animal Rescue, prati mnogo skloništa u Severnoj Karlini i uvek je u potrazi za psima kojima je potrebna nega i briga. Kada je videla Sulija, odmah je shvatila da mu je pomoć neophodna.

-Čim sam videla, kontaktirala sam sklonište koje mi je poslalo još slika i opise i slomilo mi se srce, rekla je Melon koja je odmah pohitala da dovede psa.

prebacili preko ograde petface

Melon i njen cimer su se usaglasili da se brinu o Suliju i doveli su ga u svoj dom. Bilo je jasno da je Suli preterano zanemarivan od strane ljudi, ali uprkos svemu što je prošao, bio je veoma nežan prema hraniteljima. Bio je oduševljen što je konačno sa ljudima koji se brinu za njega.

-U početku je bio zahvalan. Bio je sladak i nežan. Samo bi postavio glavu u krilo da se mazi. Ali kako se oporavljao postajao je sve bezobrazniji, razdraganiji, neumorno je zavijao, rekla je Melon.

Svakog dana je njegovo zdravlje išlo nabolje, dok konačno nije ozdravio i povratio težinu, pa tako postao potpuno drugačiji pas.

PROČITAJTE I:

ZAGREB ODLUČIO: Potpisana odluka o obaveznoj sterilizaciji pasa i mačaka!

Pored zdravstvenih pregleda, Sulijevi hranitelji su se usresredili na učenje psa ponašanju kako bi mogao otići u neku porodicu koja bi ga volela. Vodili su ga na izlete, naučili ga da spava u krevetićima i na kauču. Naravno, pokazali su mu radost vožnje automobilom. Obasipali su ga ljubavlju kakvu nikada do tada nije imao i svakim danom je postajao sve zadovoljniji.

-Podsticanje njega bilo je neverovatno. Bez obzira kako se tretirao u prošlosti on je bio tako opušten i nikada nije dozvolio da klone duhom. Želeo je samo da bude voljen, navela je Melon.

prebacili preko ograde petface

Kada je potpuno ozdravio Suli je bio spreman za usvajanje i pronašao je pravu ženu za njega, Melisu, koja je u prošlosti bila u Hope Animal Rescue.

Sada je sa svojom novom vlasnicom i uživa u svakom trenutku sa njom.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.