Naslovna VESTI PSI ISTORIJSKI POMAK: Predsednik Južne Koreje UDOMIO KUCU iz azila!

ISTORIJSKI POMAK: Predsednik Južne Koreje UDOMIO KUCU iz azila!

0
Predsednik petface

U mnogim azijskim zemljama, konzumiranj epsećeg mesa je svakodnevnica, naročito tokom hladnih zima, a u nekim oblastima Kine se čak primenjuje praksa premlaćivanja pasa nasmrt, kako bi meso bilo sočnije. O najstrašnijem psećem festivalu mesa d ai negovorimo.

Međutim,jedna lepa priča nam dolazi iz jedne države u Istočnoj Aziji, tačnije Južne Koreje. Novoizabrani predsednik države, Mun Džae In, udomio je kucu po imenu Tori koja je spasena iz jedne od psećih farmi mesa u ovoj zemlji.

POTPIŠI PETICIJU: Kina počela pripreme za najokrutniji festival psećeg mesa!

Predsednik petface

26. jula u Južnoj Koreji je odjeknula vest o humanom gestu njihovog predsednika, kao podstrek ostalom stanovništvu da se odreknu nehumane prakse, držanja klanica pasa.

Mun Džae In udomio je malenog psa koji je izbegao strašnu sudbinu, i umesto u nečijem tanjiru završio je u rukama novoizabranog predsednika.

Ova žena je spasila stotine pasa od industrije psećeg mesa u Indoneziji!

Maleni mešanac Tori spasen je pre dve godine, ali niko nije želeo da ga udomi zato što je crne boje, a u Južnoj Koreji i dalje su snažna sujeverja i predrasude prema životinjama tamne dlake.

Predsednik petface

Tori će ujedno postati i prvi pas mešanac, koji je ljubimac predsednika ove zemlje. On će u rezidenciji živeti sa desetogodišnjim Maruom, psom rase pungsan, kao i sa macom spasenom sa ulice po imenu Đing Đing.

Novoizabrani predsednik veliki je ljubitelj životinja i Torijevim usvajanjem želeo je da svojim sunarodnicima pošalje poruku da udomljavaju pse koji su na farmama mesa imali više nego traumatičan život.

– Svim silama ću se potruditi da pseće farme i promet psećeg mesa budu potpuno zabranjeni. Nadam se da će Južna Koreja postati bolja zemlja za život ljudi i pasa, poručio Mun Džae In.

BRAVOOOOO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKako da izaberete najbolju ČINIJU za svog PSA
Sledeći tekstLek za stres: Frenki uživa dok mu vlasnik svira i peva na gitari i klaviru

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime