Naslovna VESTI PSI Bio je neuhranjen i prekriven ranama, a sada ovaj pas izgleda neprepoznatljivo!...

Bio je neuhranjen i prekriven ranama, a sada ovaj pas izgleda neprepoznatljivo! (VIDEO)

1
prekriven ranama petface

prekriven ranama: Ne prođe ni dan, a da ne pišemo o nekom slučaju napuštenih pasa ili mačaka. Oni se na ulicama bore za neki skromni obrok, da ih neko pogleda,da ih pomazi ili da im udeli neki zalogaj. Bolesti koje ih muče i zdravstveni problemi sa kojima se oni suočavaju, posebna su priča. Zato, kada neka tužna priča napuštenih i bolesnih pasa dobije srećan epilog, za nas nema veće sreće.

Pročitajte još: Ovo je Kilo, pit bul spašen u poslednjim minutima, pred eutanaziju!

Pre nego što pređemo na priču o psi čije je telo bilo prekriveno ranama, moramo se vratiti na priču o Poli. U pitanju je slepi pit bul, pronađena je na klupi u jednom parku u Kaliforniji. Bio je napuštena i sama. Njeno zdravstveno stanje je bilo veoma loše. Naime, Poli je bila slepa, a njena koža je zatevala su hitno lečenje. Isti slučaj je bio i sa njenom urođenom srčanom manom, a troškovi su bolničko lečenje bili su visoki i iznosili su više hiljada dolara.

Pročitajte još: 96 pasa rase Kavalijer španijel kralja Čarlsa spašeno iz nelegalne odgajivačnice!

Nakon što je ova kuja spašena, započeta je akcija pribavljanja sredstava. Iako su bili skeptični povodom prikupljanja ovako značajne sume novca, njeni staratelji su u toj nameri bili više nego uspešni. Naime, za troškove operacija i lečenja je, umesto predviđenih 3.000, prikupljeno čak 14.000 dolara.

Na početku Polinog dugačkog puta ka oporavku, Dženifer Vals, osnivač Foreverhome Pet Rescue, pod čijom zaštitom se nalazila ova keruša, dala je jedno obećanje. Naime, ona je izjavila da će sav novac koji pretekne od Polinog lečenja biti prosleđen ostalim psima iz prihvatilišta koji imaju velike zdravstvene probleme.

Pročitajte još: VIDEO: Spašen sa ulice, pas je toliko istraumiran da gleda samo u zid!

Da je obećanje održano, pokazuje nam i nastavak ove priče. Nakon izvesnog vremena, pronađen je pas Marfi, u veoma, veoma lošem stanju. On ne samo da je bio neuhranjen i dehidriran, već je na telu imao veliki broj rana. One su poticale od sukoba sa drugim psima, a većina ovih rana su bile otvorene. Pored toga, ovaj mališan je bio prekriven ljubičastom bojom, koja je poticala od biljke gorčike. Naime, neko je pokušao da povrede ovog napuštenog psa, zaleči biljem, što je rezultiralo jedino time da on poprimi tamne nijanse ljubičaste boje.

prekriveno ranama petface

Čim su ga pronašli, volonteri iz prihvatilišta su ga odveli kod veterinara, a troškovi njegovog lečenja plaćeni su iz Polinog fonda. Nakon nekoliko obilnih obroka i dejstva lekova koji su mu prepisani, Marfi je počeo da se oporavlja. Vremenom, on je dobio na težini, koža je počela da mu zarasta i da mu se pojavljuje zdrava dlaka, a njegov karakter je postajao sve više prijateljski. Nakon 4 nedelje, ovaj pas je izgledao neprepoznatljivo. Ni traga od neuhranjenog psa, čija je koža bila prekrivena brojnim ranama.

Pročitajte još: UŽICE: Spašen pas koji je bio zaglavljen u mreži koja štiti od odrona!

Jedino što je još preostalo je da Marfi dobije novi dom. Mi iskreno verujemo da će se to desiti uskoro, jer je on toliko neodoljiv da smo sigurni da bi ga svako poželeo u svom domu.

Srećnoooo mališa!

 Pogledajte i VIDEO o Marfiju:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDRAŽEVAC: Pas spašen sigurne smrti zahvaljujući devojčici Nataši od 12 godina!
Sledeći tekstLEONARDO CAR: Dobio Oskara, a govor posvetio zaštiti planete i ugroženim životinjama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime