Naslovna VESTI PSI PRETUČEN I IZBAČEN NA ULICU! Komšije ne žele da se mešaju!

PRETUČEN I IZBAČEN NA ULICU! Komšije ne žele da se mešaju!

0
pretučen pas

Da li ćemo početi da se ponašamo u skladu sa tvrdnjom: ukoliko ne prijavite zločinca i sami ste saučesnik? Događaji od pre nekoliko dana ukazuju da mnogi od nas nisu spremni da istupe i zaštite nemoćne ili makar svedoče u korist onih koji nemaju mogućnost da se brane ili žale.

pretučen pas

Naime, prema objavi na Fejsbuk stranici Udruženja za zaštitu životinja Jupiter – Ruma nedavno je pronađen jedan mlad pas sa strašnim povredama na glavi i telu. Očito je da ga je neko pretukao. Šta je ovo, još uvek štene, tako veliko zgrešilo? Šta je uradio tako strašno da je zaslužio ovakvo užasno zlostavljanje i mučenje? Zaista, pre se postavlja pitanje ko je i kakva je osoba onaj ko je to uradio? Šta je tu osobu toliko uznemirilo da je sav svoj bes, frustraciju i zlo iskalio na nemoćnom biću?

Pročitajte i ovo: POMOĆ JE STIGLA PREKASNO! Premršavo štene nije uspelo!

Za osobu koja se tako zverski ponela prema ovom psu nema opravdanja. I ne samo to, zaslužuje veoma ozbiljnu reakciju nadležnih i okoline. Onaj ko može danas da učini ovakav užas životinji, sutra lako može da napadne dete, ženu, nekog mnogo slabijeg od sebe.

pretučen pas

Ono što je posebno zastrašujuće u ovom slučaju jeste reakcija okoline. Trenutno ne može da se utvrdi identitet počinioca. Nema svedoka. Zapravo, niko od komšija „neće da se meša“! Sudeći po tome, rekli bismo da se zna počinilac ali da, iz ko zna kojih razloga niko ne želi ili ne sme da istupi i kaže istinu. O njihovoj savesti i saosećajnosti nećemo suditi ali ih podsećamo da sutra žrtva može biti neko njima blizak. Tada će biti kasno za kajanje za nedostatak hrabrosti i savesti!

Pročitajte i ovo: PAZITE SE OVAKVOG ČUVARA! Ponekad zadrema na dužnosti!

pretučen pas

Pas je odveden kod veterinara i ukazana mu je pomoć. Potom je smešten na sigurno ali je ljudima iz Udruženja Jupiter potrebna pomoć oko plaćanja smeštaja dok mu se ne pronađe pravi dom. Uplate možete na račun Udruženja Jupiter: 325-9500600012511-56 OTP BANKA Srbija sa naznakom “za štene” ili u veterinrskoj ambulanti Aj vet i kod Ace u pet šopu.  Trenutak je da mi reagujemo ako već komšije nisu imali snage za to!

Izvor:  Udruženje za zaštitu životinja Jupiter – Ruma

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOMOĆ JE STIGLA PREKASNO! Premršavo štene nije uspelo!
Sledeći tekstČEKANJE DUGO 90 GODINA – Hačiko i Ueno ponovo ZAJEDNO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime