Naslovna VESTI PSI PRETUŽNA SUDBINA: Njen DOM je bilo ĐUBRIŠTE!

PRETUŽNA SUDBINA: Njen DOM je bilo ĐUBRIŠTE!

0
živela je na đubrištu

Pretužna sudbine odbačene Mili je učinila da gotovo potpuno odustane od svog života. Srećom, neki ljudi nisu želeli da se pomire sa tim i nisu odustali od predivne kuje.

živela je na đubrištu

Posle dojave da jedan pas izgleda veoma loše i da mu je potrebna veterinarska pomoć, spasioci iz organizacije „Nada za Šape“ pohitali su na deponiju đubreta gde se nalazio pas. Kada su stigli na lice mesta jedva su je primetili. Nesrećni pas je bio u toliko lošem stanju da se gotovo stopio sa okolinom u kojoj je ležao.

Pročitajte i ovo: POVREĐENA I PREPLAŠENA: Spasena je!

Ustanovljeno je da se radi o ženki i odmah su joj dali ime Mili. Saznali su da mesecima živi na ovom mestu ali niko nije znao da kaže odakle je stigla. Gotovo celo telo joj je bilo pokriveno ranama od šuge, a ostaci dlake su bili prljavi, ulepljeni i isušeni.

živela je na đubrištu

Ono što je posebno potreslo spasioce jeste psihičko stanje nesrećne kujice. Uobičajeno, napušteni i povrešeni psi pokušavaju da se povuku, pobegnu pa čak i da napadnu. Mili je samo spustila glavu i potpuno klonula kada je videla ljude. Bol, tuga i usamljenost kao da su je potpuno savladali. Nekako je ustala i poslednjim snagama odšetala do automobila spasilaca.

Pročitajte i ovo: VELIKI ČOVEK JOŠ VEĆEG SRCA: Slavni glumac i Marvelova zvezda udomio zlostavljano štene

U prihvatilištu, veterinari su ustanovili generalizovanu šugu, neuhranjenost, veliki broj unutrašnjih parazita i ozbiljnu iscrpljenost. Srećom, njena blaga narav je pomogla u lečenju i oporavku. Mirno i strpljivo, Mili je podnosila brojne lekovite kupke, lekove i čišćenje rana.

pas spasen sa đubrišta

Bilo je potrebno nekoliko nedelja da se njeno telo zaleči. Ono što je brinulo spasioce bio je njen duh. Ona je bila potpuno slomljena. Trebalo je više dana da počne da komunicira sa spasiocima. Posle nekoliko nedelja povratila je poverenje i pokazala svoju ljupku i srećnu prirodu. Sprijateljila se sa još jednim štićenikom prihvatilišta i od tada je mala crna čivava njen nerazdvojni pratilac.

Izvor:  hopeforpaws.org

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.