Naslovna VESTI PSI APEL: Prijavite zločine nad životinjama, ne ćutite! To je vaša zakonska obaveza!

APEL: Prijavite zločine nad životinjama, ne ćutite! To je vaša zakonska obaveza!

4
Prijavite zločine petface

Našoj redakciji javila se čitateljka Lidija, zamolivši nas da objavimo tekst pod nazivom Prijavite zločine nad životinjama!

Potrešeni nedavnim ubistvom psa petardom, čini nam se da je borba protiv zlostavljača životinja borba sa vetrenjačama. Niko se ne kažnjava, nasilje se nastavlja. Kako se navodi u tekstu prethodna godina je bila u znaku zlostavljača nad životinjama, a ako se „po jutru dan poznaje“ ni ova nije daleko od takvog epiloga.

Zato, prenosimo tekst u celosti, sa akcentom na Prijavite zločine nad životinjama, ne ćutite! To je vaša zakonska obaveza!

Prijavite zločine petface

„Protekla godina završila se onako kako je i započela, brojnim okrutnim zločinima nad psima, koji će vrlo verovatno, kao i svi prethodni proći nekažnjeni. Tinejdžeri u Novom Sadu koji psu u uvo stavljaju petardu, navijaju i smeju se, dok mu se lobanja kida; pas u Beogradu sa razvaljenom vilicom, obmotan žicom; štene prebijeno na smrt, koje umire u bolovima, u Draževcu i ko zna još koliko žrtava bahate surovosti nad životinjama, koje prolaze za mnoge kao nevažne i nebitne.

Pročitajte još:
BRUTALNO: Đaci u Novom Sadu stavili psu PETARDU U UVO i zapalili je!

„Pa šta, to su samo džukele“. Još uvek mnogi tako misle, ne shvatajući da je svaki surovi zločin = zločin. Reakcija nezainteresovanih svedoka i posmatrača, udeo mladih u zločinima, nekažnjavanje, čak i podsticanje, sve su to alarmantne činjenice koje bi u svakom društvu trebale da izazovu osudu, učešće svih nadležnih organa u akcijama da se zločinci spreče, kazne i njihovo dalje divljanje obustavi. To se ne dešava. Zašto?

Manjina, koja ima saosećanja i shvata da se radi o opasnom ponoru, koji omogućava zlikovcima da, ukoliko nekažnjeni, nastavljaju svoje zločine, ne može da uradi mnogo bez saradnje policije, sudstva, medija, osude celokupnog društva. Pišu se prijave, koje će ili neće, neko od nadležnih pročitati.

Prijavite zločine petface

Ovo je opasna situacija, koja utiče na psihičko stanje normalnih ljudi, koji su svedoci nekažnjenih zločina i koja izaziva traume. Osećaj da živite u zemlji u kojoj na svakom ćošku možete da naletite na psihotičnog slobodnog ubicu, mučitelja, koji uživa u mučenju, a koji neće biti kažnjen, izaziva jezu. Ćutanje većine, nezainteresovanost, još je gora.

Pročitajte još:
NAJNOVIJE INFORMACIJE: Trojica mladića osumnjičeni za ubistvo psa petardom!

Da li to znači da je većina nenormalna? Ko su ti neljudi, kojima je zabava seći psima noge, uši, trovati ih, vešati ih, ubijati ih petardama? Ko su neljudi, kojima je ovo normalno? Ko su deca koja ovo rade? Ko su roditelji te dece? Gde su oni? Odakle toliko neoslobođenog zla, pakosti i zlobe u svima njima? Da li je to nagomilana agresivnost, koja se ispoljava prema slabijima, jer prema drugima ne može? Da li živimo u zemlji u kojoj većina ustvari mrzi životinje i baš ih briga?

Normalan čovek se pita, da li su sva moralna merila izgubljena, da li ludilo vlada i šta je sledeće? I šta da rade oni koje ovo pogađa – da li mogu da traže obeštećenje od države za bol koji trpe dok ovo gledaju? Užasan osećaj da žive okruženi opasnim ludacima i zločincima, koji vlastima uopšte ne smetaju. Da li da klonu duhom od očaja, ili da uzmu pravdu u svoje ruke, ako je već nigde nema?

Ono što smatramo mogućim i važnim je:

1. Prijavite policiji, insistirajte da dođu!

2. Ako znate počinioca, napišite prijavu ili se obratite udruženju koje će to uraditi!

3. Povežite se sa ostalima i zajednički posmatrajte, prijavljujte i ometajte zločince .

Jer, zločini nad životinjama nisu i ne smeju biti svakodnevnica jedne zemlje“

Tekst: Koalicija za Zivot Srbija No kill coalition

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOva greška može macu koštati sluha!
Sledeći tekstREAKCIJA vlasnice koja nakon 3 meseca dolazi po svog bolesnog psa, ulepšaće vam dan!

4 KOMENTARA

  1. Ovo je grozno do srži. I same fotografije izazivaju jezu i lede krv, a kako je tek ljudima koji ta bespomoćna obogaljena bića treba da zbrinu, da ih gledaju, slušaju i osećaju onaj odvratan zadah krvi. Hitno pripremiti i podneti Skupštini na usvajanje zakon o kažnjavanju onih koji muče i ubijaju životinje petardama i bilo kojim drugim eksplozivnim sredstvom, oruđem i oružjem. Gnušam se tih spodoba u ljudskom obliku i tražim što strožije kazne, bez prava na olakšavajuće okolnosti jer takvih nema. Pitam se samo šta se to dešava sa našom decom a i odraslima kojima je iživljavanje nad slabima zadovoljstvo. To je čist sadizam, patologija koju moramo iskoreniti što pre.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime