Naslovna Slajder vesti PRINOVE U ZAGREBAČKOM ZOO VRTU: Ove lepotice su ODUŠEVILE EVROPU!

PRINOVE U ZAGREBAČKOM ZOO VRTU: Ove lepotice su ODUŠEVILE EVROPU!

0

Mlađe je slađe! Potvrđuje to ljubavna priča čupavouhih lemura u Zoološkom vrtu grada Zagreba. 15-godišnja Padme i njen čak dvanaest godina mlađi partner John John početkom jula postali su roditelji dve crno-bele lepotice.

Proširenje porodice zagrebačkih čupavouhih lemura oduševilo je sve ljude posvećene očuvanju čudesnog životinjskog sveta Madagaskara.

JEZIV PRIZOR U AUSTRALIJI Kitovi se masovno nasukali na obalu Tasmanije, uginulo najmanje 90!

– Padme je pre dve godine u Hrvatsku stigla iz Italije, a John John iz Danske. Njihova ljubav koja je donela potomstvo sada je tema razgovora u zoološkim vrtovima širom Europe. Naime, čupavouhi lemuri su prema crvenom popisu Međunarodnog saveza za očuvanje prirode (IUCN-a) kritično ugrožena vrsta i svaka je nova jedinka izuzetno vredna – kazao je Damir Skok, upravnik Zoološkog vrta grada Zagreba.

Poslednji su se put čupavouhi lemuri na istoj adresi rodili pre 18 godina. Ovoga leta rođene čupavouhe lemurke zdrave su i lepo napreduju. Još uvek piju majčino mleko, no kako u svemu oponašaju roditelje, pre nekoliko su dana počele grickati vrbinu granu a onda i povrće.

BLU IMA RUTINU NA KOJOJ BI MU MNOGI POZAVIDELI! On se svakog jutra… (VIDEO)

Ljupke lemurke znatiželjne su i zaigrane pa se sve odvažnije penju po svemu što ih okružuje. Iako lemuri na svet dolaze teški svega 100 grama, već s pet mjeseci toliko su snažni da se uspešno penju na vrhove drveća. Uoči dolaska mladunaca na svet, majka izrađuje gnezdo od grančica, lišća i vlastite dlake.

Za razliku od majki ostalih lemura koje, dok se hrane, mlade nose na stomaku, majke čupavouhih lemura svoje mlade drže u ustima ili ih ostavljaju na sigurnom. Polnu zrelost čupavouhi lemuri dosežu sa 20 meseci. Život provode u grupama koje imaju do pet jedinki. Reč je zapravo o porodicama koje se sastoje od para i njihovih potomaka.

Izvor: index.hr  Foto: Press

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUPOZORENJE: U Kostolcu neko TRUJE PSE KREOZANOM – ima nastradalih pasa!
Sledeći tekstZAUSTAVIMO ZLO KOJE TRPE OVE ŽIVOTINJE! Svakodnevno pate od gladi, žeđi, straha!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime