Naslovna VESTI MAČKE PRIPREMITE MAČKU NA VREME: Vraćanje na posao i odvikavanje ljubimaca da ste...

PRIPREMITE MAČKU NA VREME: Vraćanje na posao i odvikavanje ljubimaca da ste stalno kod kuće

0
pripremite mačku, petface
Foto: ilustracija

Postoje i oni koje je pandemija virusa korona i ostanak kod kuće veoma obradovao – to su naši ljubimci. Isto tako, moramo da razmišljamo o tome da se restriktivne mere polako ublažavaju i da će se život vraćati u normalu, što podrazumeva da će i ljubimci duže ostajati sami kod kuće, zbog čega neće biti baš presrećni.

Neki stručnjaci savetuju vlasnicima ljubimaca da počnu pripremu svojih krznenih prijatelja na to da više neće provoditi vreme zajedno 24 sata.

SRPSKI HAČIKO: pas čeka preminulog vlasnika ispred vrata!

Iako će ovo mnogo teže pasti psima, ni mačke ne treba izostaviti i ne razmišljati o njima pod pretpostavkom da su one nezavisne i distancirane. Uprkos tim stereotipima neke mace formiraju veoma bliske veze sa svojim ljudima i svako odvajanje na duže vreme predstavlja im stres.

pripremite mačku, petface
Foto: ilustracija

Neki od znakova anksioznosti kod mačaka mogu biti: prekomerna vokalizacija, potreba da oseti miris vlasnika, prekomerno grebanje i lizanje šapa…

Stručnjaci vlasnicima mačaka koji treba da se uskoro vrate na posao savetuju sledeće:

  • Igrajte se sa svojom mačkom igre gde ona treba nešto da ulovi, to će joj povećati samopouzdanje
  • Polako izbacujte ono što ne možete da uradite dok niste kod kuće, a na šta je vaša maca navikla. Ukoliko ste uveli veći broj obroka dok ste bili kod kuće, počnite da ih smanjujete.
  • Mačke su osetljive na ljudske emocije. Kada dođe vreme da idete na posao nemojte se tužno i dramatično opraštati, već joj se obratite srećnim, laganim tonom i ponudite malo poslastica – to će im podići duh.

USPELI SU ZAJEDNO: Ovo je Lisko, pas kojem je bila razbijena glava, POGLEDAJTE GA SAD!

Ovi koraci mogu značajno ublažiti stres prilikom razdvajanja i vašoj maci, ali i vama. Ubrzo će se sve vratiti u normalne tokove, a one će se opet navići na to da ćete odlaziti, ali se i vraćati kući.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.