Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Otkrijte koje su najbolje igre u prirodi za vas i vašeg psa

Otkrijte koje su najbolje igre u prirodi za vas i vašeg psa

0
prirodi petface

S obzirom na to da je zima konačno napustila naš kraj, potrebno je uraditi samo jedno – izaći napolje! Ljubimci obožavaju da budu u prirodi, da njuškaju okolinu i istražuju. Stoga, ne časite časa već izađite sa svojim ljubimcem napolje i kroz igru, unapredićete vašu vezu i pomoći ćete svom psu da dovoljno vežba i da ostane i fizički i mentalno zdrav. Tačnije, što više mentalne i fizičke vežbe budete pružili svom psu, bolje će se ponašati.

prirodi petfacePre nego što počnete da se igrate sa svojim psom, treba da znate da ne vole svi psi sve igre i da nisu sve igre primerene svakom psu. Potrudite se da postavite pravila igre, tako da se pas ne bi povredio ili premorio i da bi se zabavio. Takođe, ponesite sa sobom i zdrave grickalice i vodu i hvalite svog ljubimca kada uradi nešto kako treba.

Igra poslušnosti

Pronađite neki veliki prostor kao što je park ili veliko dvorište i šetajte okolo dok vas ljubimac prati. Dok šetate, vežbajte glavne komande kao što su: sedi, stani, dođi, lezi! Obavezno hvalite svog psa za svaku komandu koju je ispunio ispravno. Jednom kada je ovladao osnovnim komandama, možete i preći na teže komande, kao što su: idi nazad, skoči i druge.

Pročitajte još: ROGZ vam predstavlja 10 najrazigranijih rasa pasa

Teren sa preprekama

Ukoliko možete da napravite jedan ovakav teren u dvorištu, vaš pas će se mnogo zabaviti. Ukoliko u obližnjem pet šopu ne nađete potrebnu opremu za jedan ovakav teren, možete da koristite hulahop, kutije, merdevine – da se pas provlači, a ne da se penje i slične stvari. Prvo prošetajte svog psa kroz teren kako bi se upoznao sa njim, a kada počne sam da savladava prepreke, pohvalite ga svaki put. Ovo je jedna od vežbi na otvorenom koja je dobra za psihičko i fizičko zdravlje ljubimca.

prirodi petfaceBacanje loptice

Psu možete regularno bacati lopticu, a možete i „začiniti“ igru, tako što ćete koristiti palicu za udaranje lopte. Kada pas potrči da donese loptu, potrudite se da ga naučite da vam donosi loptu do nogu, kako biste nastavili sa igrom.

Skriveno blago

Sakrijte nekoliko ukusnih poslastica na skrivena mesta u dvorištu. Pre toga istu tu poslasticu dajte kuci kako bi je omirisala i mogla lakše da je nađe. Učinite igru izazovnijom tako što ćete naći razna mesta na koja ćete svaki put sakriti poslastice.

Pročitajte još: ROGZ odgovara: Kako da prepoznate da li se kučići igraju ili tuku?

Ono što je veoma bitno pre nego što izađete sa svojim psom da se igrate u prirodi jeste da budete sigurni da je vaša kuca zaštićena od spoljnih parazita. Na proleće su buve i krpelji najaktivniji, zbog čega treba da im pružite najbolju zaštitu u vidu BIOSPOTIX orglica i sprejeva protiv buva i krpelja.

petface prirodiBIOSPOTIX – vaš verni saveznik u zaštiti vaših ljubimaca!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.