Naslovna VESTI PRODAJA ŠTENACA NA NAJLON PIJACI: Gde završavaju oni koji ostanu – po...

PRODAJA ŠTENACA NA NAJLON PIJACI: Gde završavaju oni koji ostanu – po parkingu i njivama?!

0

Izgleda da svakim danom sve više uviđamo koliko smo kao narod, ali i društvo skrenuli sa puta. I svaki put kažemo da nas ništa ne može iznenaditi ali čini se da nikada nećemo ostati imuni na nehumano ponašanje prema tim nedužnim bićima – životinjama.

U nedelju je na društvenim mrežama osvanula tužna slika današnjeg društva koje tone sve dublje – objavljena je fotografija sa Najlon pijace u Novom Sadu.

PRAVA MUDRICA: Ovaj pas je pronašao genijalan način da STALNO bude sa svojim vlasnikom! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

NEMA VIŠE BORBI: Reakcija kada je PITBUL shvatio da je SPASEN će vas dovesti do suza! (VIDEO)

Udruzenje za zastitu zivotinja “Ruka sapi”- “Ruka sapi” Animal Rescue postavila je fotografiju uz jedan poprilično tužan opis – Najlon pijaca danas – Neprodati završe po parkingu i njivama…ko je lud da ih vrati kući.

Evo kako završavaju nevine bebe – od štancera koji u njima vide priliv novca, a kada taj novac ne dođe, tj.kada ih ne prodaju, samo ih bace da umru negde u mukama. Koliko to monstruma ima kod nas?! – napisali su.

I umesto da se pruži podrška, pozovenadležna institucija, makar da se pomeri sa mrtve tačke nešto, usledila je rasprava u komentarima, tako to obično i biva…

Čovek je, želeći da iskritikuje udruženje, napisao sledeće:

 Nedostaje vam kljucni deo teksta u ovom postu a to je “Prijavili smo ovo kao udruzenje nadležnima i to: (nabrojite ustanove). Pozivamo sve gradjane da urade isto i to na sledeće adrese, telefone: ….” A ne kuknjava i ostalo.

Pa je dobio i adekvatan odgovor:

– Ne nedostaje nama ključni deo u tekstu već mnogo više toga,ali slabo ko vidi a još manje pomogne. Ali se zato uvek nađu takvi kao vi da nas kritikuju, pogotovo nedeljom, valjda uz kafu. Pa izvolite, prijavite vi, dešava se u Novom Sadu, vi znate kome se to tamo prijavljuje, verovatno imate i više vremena od nas da napišete prijave, a i formu i način znate. Između pisanja prijava, traženja adresa nadležnih i poziva, sa jedne strane, i hranjenja, čišćenja i obilaska ovih 150 životinja i prosjačenja za pomoć mi biramo ovo drugo, makar bila i kuknjava.. Znamo mi dobro, niko nam nije kriv za veliko sr*nje u kome smo ali nemojte dodavati, već nam je sve prešlo preko nosa.

I umesto da se svi ujedine i pomognu u rešavanju ovakvih i sličnih problema, ljudi radije biraju da prebacuju krivicu na nekog drugog… A da li ti isti koji napadaju nekada pogledaju napuštenog psa na ulici?

Urazumimo se, neće nam ni kuknjava ali ni napadanje pomoći. Use, i u svoje kljuse, ako ne možemo da pomognemo, ne odmažimo.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMALI DEČAK VELIKOG SRCA: Vanja ima samo šest godina i pomaže napuštenim životinjama! (VIDEO)
Sledeći tekstPSI PRINUDNO IDU U AZIL, NI ZAKON SE NE PITA?! Inese Gargović TRPI vladavinu bezakonja!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime