Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET SAVETI: Kada mačke zahtevaju promene u ishrani i kako ih najbolje sprovesti?

SAVETI: Kada mačke zahtevaju promene u ishrani i kako ih najbolje sprovesti?

0
promena petface

promene: Kada je ishrana u pitanju, mačke su poznate kao velike izbirljivice i tu nema spora. Pored toga što im je veoma teško udovoljiti kada je ukus u pitanju, čak i kada u tome uspete, njima takva hrana ume vrlo brzo i da dosadi.

Pročitajte još: Natural Trainer brine i o zdravlju starih mačaka!

U prethodnim situacijama, mačke su te koje zahtevaju promene. Važno je da znate da se zahtev za promenom ishrane javlja i onda kada mačka prelazi iz jednog životnog doba u drugo. Ove promene nekada mogu proći i bezazleno, ali vrlo je korisno da se za njih pripremite unapred.

Naime, kada su mačići u pitanju, oni hranu za odrasle treba da konzumiraju kada napune godinu dana. Kada su pitanjtu odrasle mačke, one bi kada napune sedam godina, trebalo da pređu na hranu za stare mačke. Ove promene nisu stvar pomodarstva, već ispunjavanje realnih zahteva u ishrani do kojih dolazi usled promena životne faze. Valja napomenuti da se razlikuje i ishrana sterilisanih ili mačaka koje doje i mačića.

Pročitajte još: TRAINER: Zadovoljava ukus vaše mačke brinući o njenom zdravlju!

Ponekada zamena hrane za vlasnika nosi stres. Priznajemo da se radi o izazovu, ali uz malo strpljenja i primenom saveta koje smo pripremili, promena može proći neosetno.

Pre nego što pristupite promenama, činiju vaše ljubimice postavite na mesto u stanu pored koga je tiho i mirno, kako vaša ljubimica  ne bi bila ometana spoljnim faktorima.

promena petface

Prvi korak podrazumeva da počnete da smanjujete količine stare hrane, uz istovremeno povećavanje nove hrane. Ovaj režim primenjujte nedelju dana. Prelaz može izebazvati manje digestivne probleme, ali ne zaboravite da budete strpljivi i da pustite vašu ljubimicu da se polako adaptira na novu hranu. Na početku nije naodmet ni da pokušnate da ručno hranite vašu mezimicu. Na taj način bićete sigurni u to koliko je ona zaista pojela. Ručno hranjenje je posebno važno ukoliko su u pitanju mačići.

Ukoliko je hrana bila u frižideru, vašoj mački ponudite ukusne zalogaje tek nakon što oni dostignu sobnu temperaturu.

Pročitajte još: Saznajte zašto su posude za hranu i vodu brenda Rogz najbolji izbor za vaše ljubimce!

Kada je u pitanju izbor posude, potrudite se da vašoj ljubimici ponudite posudu sa ravnijim ivicama, kako njeni brkovi ne bi udarali u njih. Kada je izbor konkretnog proizvođača u pitanju, nepogrešiv izbor je brend Rogz. Ove posude su specijalno prilagođene vašim malim krznenim prijateljicama. One su napravljene od kombinacije melamina i silikona i potpuno su netoksčne. Pored toga, njihova prednost što su veoma čvrste, ne mogu se slomiti, a otporne su i na abraziju i koroziju. Veoma se lako čiste i održavaju, a mogu se se prati i u mašinama za sudove.  Kada svemu tome dodamo i atraktivan dizajn i sami ćete se uveriti da su ove posude bez mane.

promena petface

Mi smo više nego sigurni da kada vašim ljubimicama ponudite hranu iz ovih posuda, da će je one jesti bez ikakvog pogovora i protivljenja.

Prethodni tekstBRAVO ZA UČITELJE: Školarci iz Beograda u poseti napuštenim psima u Resniku!
Sledeći tekstPevačica Vanna i poznati u kampanji „Činčile su zakon“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime