Naslovna VESTI DA LI SU OVO ŠTENCI ILI NE: Pronašao kutiju sa napuštenim štencima...

DA LI SU OVO ŠTENCI ILI NE: Pronašao kutiju sa napuštenim štencima – ili zapravo ne!?

0
pronašao kutiju sa napuštenim štencima, petface

Kasnog januara, kancelarija šerifa okruga Kamden u Severnoj Karolini, dobila je poziv tužnog i nimalo očekivanog sadržaja. Zapravo, jedan građanin okruga je vrativši se kući primetio na svom pragu kartonsku kutiju sa dva šteneta i nije znao šta bi sa njima.

Malene životinje bile su umotane u sivu duksericu koja ih je štitila od zimskog mraza.

PROČITAJTE I:

ON NIJE ZNAO DA SE BRANI: Napali su ga drugi psi i sada ima OGROMNE POVREDE PO TELU! (VIDEO)

OVAJ PAS IMA TALENAT: U jednoj igri pobedio je svoju vlasnicu! (VIDEO)

NAJJAČI PREDSEDNIK NA SVETU: Predsednik Irske svuda ide sa svojim VOLJENIM PSOM! (VIDEO)

Šerifovi zamenici stigli su na adresu sa koje je stigao poziv kako bi pokupili napuštene štence i došli do iznenađujućeg zaključka. Malene životnje sklupčane u kutiji nisu psi, već ni manje ni više, mladunci mrkog medveda teški manje od pola kilograma.

Znajući da je u pitanju život ovih mališana, policajci su pohitali u Uduženje za očuvanje resursa divljine Severne Karoline.

U vreme kada mečke donose na svet ove mališane, u januaru, bespomoćni mladunci mogu da prežive samo ako su utopljeni tako što se priviju uz majčino veliko, toplo telo dok ih ona greje svojim dahom. Njihove brižne majke ih čiste, hrane i greju u svom brlogu uspevajući da tek ponekad uhvate malo sna.

Ovi mečići, stari tek tri nedelje jedva da su bili prekriveni krznom i sa mukom su puzali. Bili su u potpunosti zavisni od svoje majke kada je nešto očigledno pošlo po zlu.

pronašao kutiju sa napuštenim štencima, petface

Mečići su pregledani i dati na čuvanje iskusnom stručnjaku za rehabilitaciju mrkih medveda specijalizovanom za brigu o mladuncima.

-Ovaj ekspert ima više od 25 godina iskustva u brizi o mladuncima medveda i jedini je stručnjak u istočnim SAD, kvalifikovan za adaptaciju medveda i pripremu za povratak u divljinu, rekla je Džodi Oven PR centra “Dodou”.

Ispostavilo se da su ova dva medvedića pravi borci koji su uspeli da prežive nekoliko napetih nedelja uz konstantnu negu njihovog brižnog čuvara.

-Ova dva mališana još uvek nisu potpuno bezbedna. Ovako mladi medvedići u potpunosti zavise od majčinog mleka, a ovi su ostali bez majke u krtičnom trenutku u njihovom razvoju, istakla je Ovenova.

Čim dovoljno ojačaju i ozdrave, mečići će biti vraćeni u divljinu gde i pripadaju. Uz malo sreće uskoro će i oni imati svoje mladunce.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRUŽNA SLIKA: Obešene, MRTVE ŽIVOTINJE vise na ogradi mosta u blizini Kruševca! (VIDEO)
Sledeći tekstTAJNA VREMENSKE KAPSULE: Čovek otvorio 120 godina staru vremensku kapsulu i u njoj našao ovo! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime