Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Zašto je mačkama potrebna ishrana bogata proteinima?

Zašto je mačkama potrebna ishrana bogata proteinima?

0
proteinima petface

Kao i njihovi rođaci u divljini, i kućne mačke su mesojedi, što znači da im je potrebno meso kako bi preživele. Meso je bogato proteinima, koji su ključni za dobro zdravlje svake mace. Iako ne mogu da žive samo na mesu, proteini su osnova za njihove brojne potrebe u ishrani.

proteinima petfaceProteini su gradivni blokovi tkiva i organa, kože, dlake, krvi, mišića i hrskavice. Takođe, sastavljeni su od amino kiselina koje koristimo da stvorimo nove proteine ili obezbedimo energiju za druge telesne procese. Ako određene amino kiseline fale, telo mačke neće funkcionisati kako treba. Isto tako, mačke koje nemaju dovoljno taurina u svojoj ishrani mogu da imaju ozbiljne zdravstvene probleme, kao što su slepilo i srčani problemi.

Pročitajte još: ISHRANA MAČAKA: Taste of the Wild sa pastrmkom i dimljenim lososom najbolji je izbor za vašu ljubimicu!

Iako su svakome neophodni proteini, mačke imaju veće zahteve za ovom hranom od brojnih sisara, uključujući i pse. Metabolizam mačke „slama“ amino kiseline većom brzinom, što znači da joj je potrebno više proteina u svakodnevnoj ishrani. Tela drugih životinja mogu da se prilagode brzini razlaganja proteina, dok mačke to ne mogu.

proteinima petfaceMnoge komercijalno pripremljene hrane za mačke se oslanjaju na proteine iz biljaka, kao što su žitarice i povrće. Međutim, mačke ne vare proteine iz biljaka sa jednakom efikasnošću kao što vare proteine životinjskog porekla. Hrani čiji je primarni sastojak protein biljnog porekla se dodaje taurin, kako bi se osiguralo da hrana ispunjava sve dijetetske potrebe mačke.

Pročitajte još: Ishrana kućnih mačaka

Ako pokušavate da shvatite koja hrana je najbolja za vašu mačku, nemojte da vas zbune procenti proteina u suvoj i konzerviranoj hrani. Ono na šta zaista treba da obratite pažnju jeste to da ti proteini dolaze prevashodno iz mesa životinja, a ne biljaka.

proteinima petfaceNaša preporuka, kada je u pitanju hrana bogata proteinima životinjskog porekla, jeste Taste of the Wild Canyon River Feline formula. Ova hrana je bez žitarica i bogata je proteinima pastrmke i dimljenog lososa, koja vašoj maci pruža senzacionalan ukus.

Taste of the Wild – jer vaša maca zaslužuje samo najbolje!

Prethodni tekstUžas u Grockoj: Vezao psa za automobil, pa ga vukao po putu! (FOTO)
Sledeći tekstVIDEO: Alina i Kristina se na Internetu pohvalile mučenjem i ubijanjem životinja!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime