Naslovna VESTI UŽAS: Prve žrtve bodljikave žice na granici sa Mađarskom su – ŽIVOTINJE!...

UŽAS: Prve žrtve bodljikave žice na granici sa Mađarskom su – ŽIVOTINJE! (FOTO)

1
Prve žrtve bodljikave žice petface

Odluka o postavljanju zida između Mađarske i Hrvatske donela je i Prve žrtve bodljikave žice!

Naime, mađarski premijer Viktor Orban doneo je odluku o postavljanju bodljikave žice duž mađarske granice sa Hrvatskom, kako bi se sprečile izbeglice i migraniti u ilegalnom prelasku granice. Međutim, kako prenosi „Radio Baranja“, istom tom bodljikavom žicom učinjena je ogromna šteta životinjskim migracijama, što će svakako ostaviti ogromne posledice po divljač.

Pročitajte još:
Zbog ove priče i Tviter je stao: Sirijski izbeglica u naručju nosio mače sve do Grčke!

Prve žrtve bodljikave žice su jeleni, a na portalu radio-baranja.hr postavljene su uznemirujuće fotografije sa lica mesta.

Prve žrtve bodljikave žice petface

Čitalac portala „24 sata“, poslao je fotografiju snimljenu na mađarsko-hrvatskoj granici u blizini Luča, a koja prikazuje srndaća koji se tokom noći upleo u žicu i nije se mogao izvući. Ovo je samo bila „kap koja je prelila čašu“ svih ljubitelja živoitnja, pa su se nakon fotografije pojavljivali i snimci nesrećnih životinja koje su pre postavljanja bodljikave žice u krdima prelazile na drugu stranu.

Na svom Facebook profilu, János Horváth, postavio je uznemirujuću fotografiju uz opis:

– Besmisleno, glupa stvar koja je izazvala smrt više i više živih bića.. Nove žrtve ograde…Uklonite izvor problema, napisao je János Horváth.

Pročitajte još:
Sirijac podelio ćebe sa lutalicom, iako se i sam smrzavao!

Jedan 40-godišnji preduzetnik, suvlasnik nemačke firme Mutanox, specijalizovane za izradu raznih vrsta ograda i žica, odbio je proda Mađarima žicu za ovu svrhu.

– Žica koju Mađari postavljaju na granice oštricama reže meso do kosti. Nema tog novca koji bi bio vrijedan toga da se neko dijete ozlijedi ili, još gore, pogine. I zato sam Mađarima odbio prodati žicu za njihove ograde. Za taj bih posao dobio pola milijuna eura, no taj novac nije ništa u usporedbi s ljudskim životom, rekao je Ekrek.

Kako je on objasnio, ova mađarska žičana ograda nije obična bodljikava žica, već „posebna“.

-Takva vrsta žice ima svoju namjenu – postavljaju je na vrh ograda u zatvorima, oko zračnih luka, njome se štite brodovi od piratskih napada, zaustavljaju kriminalci. A izbjeglice to nisu. Oni samo bježe od rata. A kamo? U žicu koja će ih masakrirati. Nismo mogli prodati. Etika nam je to branila, rekao je Murat.

Izvor: radio-baranja.hr
Foto: radio-baranja.hr, János Horváth

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKARLOVAC: Dečko nosio ljubimca ispred nadolazeće bujice!
Sledeći tekstOni su najstariji ljubavni pseći par: Ljubavna priča o Marinku i Marini iz Subotice!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime