Naslovna VESTI PSI SREMSKA MITROVICA: Građani izglasali – 2016. godine PRVI AZIL ZA PSE!

SREMSKA MITROVICA: Građani izglasali – 2016. godine PRVI AZIL ZA PSE!

0
PRVI AZIL ZA PSE petface

PRVI AZIL ZA PSE u Sremskoj Mitrovici po svemu sudeći osvanuće naredne godine! Naime, u petak, 4. decembra, zvanično je završeno glasanje za projekat koji će se naredne godine realizovati sredstvima budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Mitrovčani su izglasali – 2016. godine PRVI AZIL ZA PSE osvanuće u ovom gradu!

Pročitajte još:
Obožavamo ih: Saša Pešić iz Niša sa svojih 450 pasa PONOVO osvojio SVET! (VIDEO)

Glasanje je realizovano u okviru projekta „Participativno budžetiranje“, koji sprovode nevladine organizaije BIRN Srbija i NALED zajedno sa Gradom Sremska Mitrovica.

PRVI AZIL ZA PSE petface

Građani Sremske Mitrovice prvo su dobili mogućnost da predlože projekte, a zatim i da glasaju za onaj za koji misle da je najbolji. Tako su Mitrovčani, većinom glasova (272 glasa) odlučili da u budžet Grada 2016. godine uđe projekat „Izgradnja azila za pse“.

Pročitajte još:
OVI ljudi su usvojili napuštene životinje, a OVO su njihove poruke za VAS! (FOTO)

Osim izgradnje azila za pse, građani su mogli da biraju projekte kao što su: Unapređenje javnog gradskog prevoza i modernizacija autobuskih stajališta, Popravka i opremanje dečjeg igrališta iza Arhiva Srem, Izgradja adrenalin parka i Izgradnja biciklističkih staza.

U Sremskoj Mitrovici za sada radi „Zoohigijena“ koje hvataju napuštene pse i mačke, uklanjaju ih na human način, odvoze u privremeno prihvatilište za tu namenu u skladu odlukom o uslovima države za zaštitu domaćih i egzotičnih životinja kao i zakonom koji obuhvata ovu oblast.

Izvor: www.ozon.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.