Naslovna VESTI PSI Jedan sat života psa na lancu – pakao koji ne biste poželeli...

Jedan sat života psa na lancu – pakao koji ne biste poželeli ni najvećem neprijatelju!

0

Zamislite kad bi jedan sat vašeg života mogao izgledati ovako – pozdravili ste prijatelja koji vam dolazi u susret, javili ste se mami koja vas zove na telefon, otišli ste kod komšije na roštilj, podigli ste dobitak na lutriji, pogledali ste fudbalsku utakmicu, krenuli ste na putovanje u sanjanu zemlju, popili ste pivo, kupili ste željenu haljinu koja vas vabi iz izloga, pročitali ste knjigu, pogledali ste film, ručali ste i malo dremali.

U psećem životu to bi izgledalo ovako – ponjušili ste komšijinog psa, trčali ste za leptirom, nanjušili ste krticu i iskopali rupu da dođete do nje, pozdravili ste dete koje prolazi, gacali ste po lokvi vode i malo popili, lovili ste muvu koja zuji, ulovili ste mirise šume koje donosi vetar, čuli ste šuškanje u grmlju, korake iza zida, zvuk novčića koji je pao na asfalt, kočenje automobila u komšijskoj ulici, ručali ste i malo dremnuli.

PRIJATELJSTVO BEZ GRANICA: Spasio je gusku davljenja, a ona mu je uzvratila na OVAJ način! (VIDEO)

Ovo bi doživeli da ste pas ali budući da niste, ne bi videli ni čuli ništa od toga. Bio bi to jedan sat vašeg života u kojem se nije dogodilo ništa vredno vaše pažnje. U najboljem slučaju, za to vreme ste ležali na travi i brojali oblačiće na nebu. Ali da ste pas, vreme bi vam prolazilo neuporedivo sporije i dogodilo bi vam se sve ono što vas zanima i što volite, a što je opisano na početku ovog teksta.

A sada zamislite da ste vezani na lancu nedelju dana i da ste od svega sa početka teksta ostvarili samo ručak i spavanje. Kada bi to mogli da zamislite, onda biste shvatili kako je psu koji provede jedan sat na lancu.

PRETUŽNE FOTOGRAFIJE IZ AMERIKE: Životinje pretrpele velike opekotine, vatra i dalje hara!

Dodajmo vašoj situaciji i jednog psa koji vam jednom dnevno donese hranu i lizne vas po licu. Taj mali znak pažnje postaje vaša opsesija i jedino što donosi radost. Zato se svaki put tako veselite psu. Vidite da je i pas zadovoljan vašim ponašanjem pa mu udovoljavate veseleći se neobuzdano još više.

S vremenom usamljenost i nemoć uzimaju danak. Počinju vam se događati čudne stvari u glavi. Želite da učestvujete makar nekako. Privućićete pažnju. Nekoga ćete da ugrizete. Dobićete batine. I to je toliko željena pažnja. Uvlači vas vrtlog agresije iz kojeg ne možete izaći bez pomoći. Ako ne bude pomoći, otarasiće vas se.  Možda je i to bolje od ovog pakla.

I na kraju jedno pitanje. Zašto držite svog psa na lancu? Zato što su to činili vaš deda i vaš otac?  Skinite pse sa lanca. Psi zaslužuju bolje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor/Foto: Facebook grupa/Psi laju, a karavani prolaze

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstGRUPA TINEJDŽERA TERORISALA ŽIVOTINJE: Jahali magarca, šminkali ponija… (FOTO)
Sledeći tekstONA JE SPASILA 967 ŽIVOTA! Do poslednjeg daha IZVLAČILA je ljude iz ruševina! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime