Naslovna VESTI PSI VRBAS: U ovom Prihvatištu pse ne ubijaju, a sproveli su i akciju...

VRBAS: U ovom Prihvatištu pse ne ubijaju, a sproveli su i akciju – pas za mladi bračni par!

0
pse ne ubijaju petface

U ovom Prihvatilištu pse ne ubijaju. Oni tu žive sve dok se ne udome, a onda njihovo mesto zauzme neki novi pas sa ulice. O njihovom načinu rada, malo se zna.

– Mislim da ovo sjajno Prihvatilište u kome pse ne ubijaju zaslužuje malo pažnje. Oni su svetla tačka u moru priča o lošim Prihvatilštima, sa užasnim uslovima i još gorim radnicima. Ovi ljudi opstaju, odbijajući da eutanaziraju pse da bi napravili mesta za nove, ovako je priču o vrbaškom szilu započela Ljubica Goranović.

Pse ne ubijaju petface

Kako nam je dalje objasnila, u Prihvatilištu za pse Vrbas rade i sjajni veterinari, koji će dati poslednji atom snage da spasu bolesnog psa. Nikada od njih nećete čti „eutanazija“ kao prva opcija.

Pročitajte još:
NIJE ŠALA: U ovoj državi postoji Ministarstvo sreće, vegeterijanci su jer se životinje ne ubijaju!

Sjajan rad je prepoznala i pokrajinska Vlada. Naime, dobili su poziv od predstavnika vlade Vojvodine, posetili su Novi Sad, i 15 pasa udomili mladim bračnim parovima. Oni su od vlade Vojvodine dobili sredstva za kupovinu kuća na selu, na konkursu čiji je cilj podmlađivanje naših sela, rekla nam je Ljubica.

Pse ne ubijaju petface
Udomljenje!

Ovi divni ljudi, kako ih opisuje Ljubica, žele da pokažu kako se radi kad se voli. Uprkos brojim pritiscima da promene svoj način rada u „uobičajen“, oni i dalje vode svoju politiku! Pse ne ubijaju!

– Volela bih da dobiju malo podrške i vetara u leđa, da znaju da su na pravom putu. Mi iz Udruženja „Hrabro srce“ sa ponosom sarađujemo sa njima, jr smo ih prepoznali kao nekog ko voli žvitonje i čini sve da im pomogne. Baš kao i mi, rekla nam je Ljubica!

Pse ne ubijaju petface

U svakom trenutku u Prihvatilištu živi oko 150 pasa u letnjim mesecima i oko 120 u zimskim. Kako navode – nove pse će prihvatiti jedino kada ove iz azila udome.

Pročitajte još:
PRIMER KOJI TREBA SLEDITI: Evo kako je Argentina rešila problem napuštenih ljubimaca!

– Čim se otvori slobodno mesto ekipe izađu na teren i pokupe nove pse, ali jedan ili dva sklonjena psa u odnosu na broj pasa koji se trenutno kreće ulicama, nije ni blizu dovoljno. Naša je procena da u ovom trenutku na ulicama ima više od 100 pasa lutalica, rekao je Marko Đurković, direktor JAZIP-a.

Zaista i za nas iznenađujuće informacije i pozitivne slike iz Prihavtilišta za pse u Vrbasu. BRAVO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSVILAJNAC: Prošlo je skoro 2 godine, a Stefi i dalje traga za ukradenim psima!
Sledeći tekstUŽIVO POTRAGA: Džefri pobegla pre nekoliko sati. Poslednji put viđena na Dedinju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime