Naslovna VESTI PSI Da li su dobri: Pseći poljupci!

Da li su dobri: Pseći poljupci!

0
pseći poljupci petface

Pseći poljupci: Posle svakog jela treba zube prati! To tvrde stomatolozi. Doduše, neki tvrde da se to može rešiti i nekim žvakaćim gumama. Stomatolozi su sigurno u pravu, ali priznaćete da to baš i nije lako kada se radi o našim kućnim ljubimcima.

Štenci i mačići se rađaju bez zuba. Prvi zubi koji niču nazivaju se mlečni zubi, kod štenaca nicanje zuba počinje između druge i četvrte nedelje života. Ukupno imaju 28 mlečnih zuba, dok odrastao pas ima 42 stalna zuba.

Bez adekvatne dentalne higijene, vaš ljubimac će imati loš zadah, upalu desni, a može se desiti i propadanje zuba.

Pročitajte još:
Zašto je pas idealan kućni ljubimac?

Periodontalna bolest je infekcija koja je uzrokovana bakterijama, koje se nalaze u zubnim naslagama vašeg psa! Ako se problem ne reši na vreme, bakterije mogu preći i u krvotok i tako izazvati oštećenje unutrašnjih organa kod vašeg ljubimca.

ljubimci poboljsavaju zdravlje petface

Takođe, bakterije dalje mogu biti uzrok pojednih bolesti kao dijabetes i sinuzitis. Sprečite nastanak ovih ozbiljnih problema prvenstveno redovnim posetama veterinaru i kontrolom stanja zuba. Mlade jedinke treba proveravati nešto ređe, dok odrasle i starije pse treba voditi veterinaru nešto češće.

U svakom slučaju, čim osetite neprijatan zadah iz usta Vašeg ljubimca potražite pomoć. Možda će biti neophodno skidanje kamenca, ali ne brinite, to nije bolna intervencija radi se u totalnoj anesteziji.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOBRT: Vozač GSP-a koji je spasio štene demantovao priču!
Sledeći tekstUPRKOS SNEGU I VUKOVIMA: Mark i Pajo i dalje koračaju za živote mališana obolelelih od raka

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime