Naslovna VESTI PSI SJAJNO: Veterinar je proveo noć u psećoj kućici kako bi pokazao koliko...

SJAJNO: Veterinar je proveo noć u psećoj kućici kako bi pokazao koliko je hladno!

0
psećoj kućici petface

Jedan veterinar došao je na sjajnu ideju kako da svetu objasni zašto nije dobro držati pse u kućicama za vreme ledenih dana! Naime, on je odlučio da noć provede u psećoj kućici, na hladnoći. Ovaj mali eksperiment napravio je kako bi edukovao ljude i u nadi da će možda na ovaj način pomoći nečijem ljubimcu da bude smešten na toplom.

Temperatura u psećoj kućici bila je ispod -6 stepeni u trenutku kada je ušao unutra, a nakon samo 30 minuta se ipak malo zagrejalo i temperatura je bila oko -3,6 stepeni!

psećoj kućici petface

Bez obzira na to što je temperatura malo porasla, veterinar je počeo da se trese od hladnoće, a unutar kućice počeo je da se stvara led. Nakon sat vremena, temperatura je opet pala na -6, postajalo mu je sve hladnije i prvo što je osetio je da su mu stopala utrnula.

Veterinar tvrdi da ovakvo stanje nijedan pas biološki ne može podneti, tako da će pokušati sve da bi se zagrejali. I psi i mace se obično sklupčaju što više mogu kako bi se maksimalno zagrejali.

PRIHVATILA IZAZOV: Poznata glumica u kampanji PAS NA LANCU provela 20 minuta u hladnjači!

U sledećih sat vremena temperatura se kretala između -6 i -3, a njemu je bilo sve hladnije.

-Zamislite samo kako je psu koji sve vreme mora da leži sklupčan, pa čak i ako ima debelo krzno. To nije uslov da će mu biti dovoljno toplo, jer sam i ja tako obučen a i dalje se smrzavam, kaže ovaj veterinar.

Nakon tri sata izmerio je svoju temperaturu, koja je bila oko 35 stepeni i smatra da ga niko ne može uveriti da se pas koji spava u hladnoj kućici može osećati srećno i sigurno.

psećoj kućici petface

Bez obzira na sve, on nije uspeo da zagreje kućicu na više od -3 stepeni, a nakon 3 i po sata, temperatura je iznosila -8.5. Čak i uz gomilu odeće i ćebića, koje je imao, temperatura je i dalje padala i u jendom trenutku se spustila ispod -9.5.

PRIHVATI NAŠ IZAZOV: Izdvoj 5 minuta, napravi kućicu za napuštene, slikaj i pošalji!

-Razmislite kako bi se vi osećali na ovoj temperaturi i koliko bi vam bilo ugodno. Verujte, i psima i macama je hladno. Dopustite svojim ljubimcima da spavaju u kući, jer ovi uslovi nisu humani ni za koga, rekao je veterinar za kraj!

BRAVO ZA NJEGA, a nadamo se da ćete nakon ovog testa shvatiti da nikome nije prijateno da živi na mestu gde vetar i mraz okuju za samo nekoliko sati. Pomozite i napuštenim životinjama, otvorite vrata ulaza, garaža, podruma, jer će im bilo kakvo sklonište dobro doći!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.