Naslovna VESTI PSI SJAJNO: Veterinar je proveo noć u psećoj kućici kako bi pokazao koliko...

SJAJNO: Veterinar je proveo noć u psećoj kućici kako bi pokazao koliko je hladno!

1
psećoj kućici petface

Jedan veterinar došao je na sjajnu ideju kako da svetu objasni zašto nije dobro držati pse u kućicama za vreme ledenih dana! Naime, on je odlučio da noć provede u psećoj kućici, na hladnoći. Ovaj mali eksperiment napravio je kako bi edukovao ljude i u nadi da će možda na ovaj način pomoći nečijem ljubimcu da bude smešten na toplom.

Temperatura u psećoj kućici bila je ispod -6 stepeni u trenutku kada je ušao unutra, a nakon samo 30 minuta se ipak malo zagrejalo i temperatura je bila oko -3,6 stepeni!

psećoj kućici petface

Bez obzira na to što je temperatura malo porasla, veterinar je počeo da se trese od hladnoće, a unutar kućice počeo je da se stvara led. Nakon sat vremena, temperatura je opet pala na -6, postajalo mu je sve hladnije i prvo što je osetio je da su mu stopala utrnula.

Veterinar tvrdi da ovakvo stanje nijedan pas biološki ne može podneti, tako da će pokušati sve da bi se zagrejali. I psi i mace se obično sklupčaju što više mogu kako bi se maksimalno zagrejali.

PRIHVATILA IZAZOV: Poznata glumica u kampanji PAS NA LANCU provela 20 minuta u hladnjači!

U sledećih sat vremena temperatura se kretala između -6 i -3, a njemu je bilo sve hladnije.

-Zamislite samo kako je psu koji sve vreme mora da leži sklupčan, pa čak i ako ima debelo krzno. To nije uslov da će mu biti dovoljno toplo, jer sam i ja tako obučen a i dalje se smrzavam, kaže ovaj veterinar.

Nakon tri sata izmerio je svoju temperaturu, koja je bila oko 35 stepeni i smatra da ga niko ne može uveriti da se pas koji spava u hladnoj kućici može osećati srećno i sigurno.

psećoj kućici petface

Bez obzira na sve, on nije uspeo da zagreje kućicu na više od -3 stepeni, a nakon 3 i po sata, temperatura je iznosila -8.5. Čak i uz gomilu odeće i ćebića, koje je imao, temperatura je i dalje padala i u jendom trenutku se spustila ispod -9.5.

PRIHVATI NAŠ IZAZOV: Izdvoj 5 minuta, napravi kućicu za napuštene, slikaj i pošalji!

-Razmislite kako bi se vi osećali na ovoj temperaturi i koliko bi vam bilo ugodno. Verujte, i psima i macama je hladno. Dopustite svojim ljubimcima da spavaju u kući, jer ovi uslovi nisu humani ni za koga, rekao je veterinar za kraj!

BRAVO ZA NJEGA, a nadamo se da ćete nakon ovog testa shvatiti da nikome nije prijateno da živi na mestu gde vetar i mraz okuju za samo nekoliko sati. Pomozite i napuštenim životinjama, otvorite vrata ulaza, garaža, podruma, jer će im bilo kakvo sklonište dobro doći!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVA LJUBAV: Izgladneli psi nađeni zajedno nisu odustali jedan od drugog!
Sledeći tekstDruštvo za zaštitu ptica Srbije osuđuje MASOVNO TROVANJE životinja kod Apatina!

1 KOMENTAR

  1. Pa nije mu baš neko istraživanje. Psi jesu sisari ( kao i ljudi ), ali imje metabolizam ipak malo drugačiji. Ima i puno snimaka na netu gde u sred leta Haski ili malamut, a i neke druge rase pasa same uđu u frižider i tu legnu jer im prija ( u frižideru je temperatura oko 6 -8 stepeni ). Čovek kad bi tako ušao u frižider u majici i kratkim pantalonama bi se tresao od hladnoće posle pet minuta. Isto tako imamo pse koji vuku sanke na severu i koji jednostavno legnu u sneg ( iskopaju rupu u snegu ) sklupčaju se i spavaju na – 40 stepeni i ništa im ne fali .

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime