Naslovna VESTI PSI ŠIK ILI „ŠIT“?: Sve više pasa nosi zaštitne maske protiv korona virusa

ŠIK ILI „ŠIT“?: Sve više pasa nosi zaštitne maske protiv korona virusa

0
pas sa zaštitnom maskom

Iako sva dosadašnja saznanja govore u prilog činjenici da psi ne mogu da obole ili prenesu virus Covid-19, u svetu se sve češće mogu sresti psi koji nose zaštitne maske. Bilo da se radi i „profesionalnim“ maskama ili jednostavnim kućnim improvizacijama, svi ovi ljubimci izgledaju prilično komično.

ŽIVOT U MUKAMA: Pas iz Pirota živi u stravičnim uslovima!

Do pre dva meseca ni jedan pas ne bi ni pogledao ovakav modni detalj. Mada, nismo sigurni ni da su sada oduševljeni ovom idejom svojih vlasnika. Erik Toner, naučnik iz Džon Hopkins zdravstvenog centra kaže:“ Nošenje maski ne može stvoriti neki poseban problem. Ali, nema ni neku posebnu ulogu u sprečavanju širenja virusa.“ Neki od vlasnika idu toliko daleko u zaštiti svojih ljubimaca da su im kreirali i posebna zaštitna odela. Da podsetimo, voda sa blagim sapunom i pranje šapica posle šetnje koju treba praktikovati i tokom pandemije, sasvim su dovoljna dodatna zaštita prostora koji se deli sa psima.

pas sa zaštitnom maskom

POTRESNA ISPOVEST: Imao sam dva minuta da spasim četiri životinje od klanja!

Ova „manija“ je započela pošto su utvrđena i javno objavljena dva slučaja prisustva virusa Covid-19 kod pasa. Iako je potom objavljeno da ovi psi zapravo i nisu bili oboleli od virusa, kao i da nema opasnosti od daljeg širenja zaraze preko pasa, mnogi vlasnici su se odlučili za ovu vrstu prevencije. Naravno, pitanje je koliko je to sada zapravo preraslo u modni trend jer mnogi koji su videli ove „kreacije“ komentarišu rečima: „Ooo, kako su slatki!“

Pogledajte našu galeriju pa procenite sami.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVREDELO JE ČEKATI: Nakon 848 dana čekanja na pravi dom, ovaj pas sada uživa
Sledeći tekstUŽAS U NEMAČKOM ZOOLOŠKOM VRTU – Najava direktorke izazvala brojne reakcije

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime