Naslovna VESTI PSI NEVEROVATNO: Psi preživeli u šumi, jer se nisu odvajali jedno od drugog!

NEVEROVATNO: Psi preživeli u šumi, jer se nisu odvajali jedno od drugog!

0
psi preziveli petface

Iris, nemački ovčar i pit bul Klover iskusili su teške trenutke života, ali i ostali zajedno.

Ranije ove godine, pse je pronašao spacilac i odgajivač životinja iz Fort Vorta, u Teksasu. Prema rečima lokalnog stanovništva, dva psa su nekoliko sedmica živeli u šumi, a navode i da su se psi plašili svih koji su želeli da im pomognu.

Sećate se psa i Irca Marka koji hodaju za decu obolelu od raka? Evo gde su!

Osnivač lokalnog spasilačkog društva napuštenih životinja TAO Džudi Obregon rekao je da je trebalo malo vremena i strpljenja kako bi zadobili poverenje pasa, sada poznatih kao Iris i Klover. Pri susretu sa njima, prvo je iz šume izašla Iris kako bi utvrdila da li je osoba koja im nudi hranu pouzdana.

psi preziveli petface

-Govorio sam joj svaki dan iste reči kako bi se navikla na moj glas i stekla poverenje u mene, rekao je Obergon naglašavajući da je važno da pas shvati da će mu se život promeniti.

Obregon je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da je veoma vredno to što mogu da promene strah koji psi imaju u osmeh. Kada je Iris shvatila da je sigurna sa čovekom koji je došao da joj pomogne, iz šume je izašao i Klover.

-Niko tačno ne zna kako su ovi psi završili u šumi, ali su se očigledno međusobno zaštitili, naveo je Obregon.

Od spasavanja u maju, Iris i Klover potpuno su promenili svoj život. Kada je osoblje prihvatilišta primetilo da su psi zdravi i srećni, shvatili su da je vreme da im pronađu hraniteljske domove. Oni bi trebale da se brinu o njima i njihovom emocionalnom i zdravstvenom blagostanju. Iris je takođe tražila i više brige nego Klover i smirenije, opuštajuće okruženje, dok je Klover želeo hraniteljski dom sa puno uzbuđenja.

Oba psa uživaju u svojim hraniteljskim domovima, stiču nove prijatelje i iz dana u dan otkrivaju kako izgleda toplina pravog doma. Iris je toliko dobro prihvatila porodicu koja ju je zbrinula i sada srećno i zadovoljno uživaju u zajedničkom životu.

-Ona uživa da se okupa, kaže njena hraniteljska majka, dodajući da bi nekim psima trebalo prilagođavanje mesecima i mesecima na ljude i nove uslove života, ali da to nije slučaj sa ovim psima. Iris voli duge pse, kao i mačke i decu.

Klover, takođe „cveta“ u svom hraniteljskom domu, voli druženje sa životinjama i decom.

-Dečaci su njegovi lični hranitelji, rekla je Emili Volker, volonter iz TAO.

NOVI SAD: Studenti Medicinskog fakulteta brinu o 5 napuštenih štenaca!

Koliko god Klover voli ljude, on posebno voli druženje sa drugim psima, možda je njegovo druženje sa Iris u šumi doprinelo tolikoj ljubavi prema psima.

-Kloveru definitivno treba još jedan pas u dvorištu kako bi se mogli lepo družiti, kaže Voker.

Klover i Iris su svojom ljubavlju i zajedništvom dokazali da nijedna situacija nije nepremostiva kada su zajedno.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLEPA VODITELJKA PORUČUJE: Udomite, jer radost koju kuca unese u dom je neverovatna!
Sledeći tekstTO JE LJUBAV: Čovek je prešao 4.500 kilometara kako bi udomio pit bula!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime