Naslovna VESTI PSI NA AERODROMU U FINSKOJ POSTAVLJENI psi tragači koji OTKRIVAJU korona virus!

NA AERODROMU U FINSKOJ POSTAVLJENI psi tragači koji OTKRIVAJU korona virus!

0

Finska je rasporedila dresirane pse tragače na aerodoromu u Helsinkiju kako bi otkrili putnike zaražene korona virusom. Četiri pasa, različitih rasa, koje je obučilo finsko Udruženje za otkrivanje mirisa, počela su u sredu da “rade” na aerodromu, u okviru ispitivanja, koje finansira vlada, navodi AP.

Reč je o četvoromesečnom ispitivanju alternativne metode za testiranje na korona virus, koja bi mogla da se pokaže kao isplativiji i lakši način za otkrivanje zaraženih putnika.

SAV UŽAS KORIDE! Evo koje STRAHOTE trpe bikovi pre nego što uđu u arenu!

Finska se odlučila na ovaj potez nakon što je studija Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Helsinkiju nagovestila da psi, koji su za to dresirani, mogu da otkriju korona virus sa skoro 100 odsto sigurnosti, prenosi Skaj njuz.

Profesorka sa Univerziteta u Helsinkiju, Ane Hjelm Bjorkman, ocenila je da je reč o obećavajućem metodu i poručila da će, ukoliko bude funkcionisano, to biti dobar metod za skrining i u drugim mestima.

Snimak susreta mačke i tigra postao hit – njena reakcija NEPROCENJIVA! (VIDEO)

Kao primer mesta na kojima bi obučeni psi mogli da “rade”, navela je bolnice, luke, domove za stare, sportske i kulturne događaje, prenosi USA Today. Ona je navela da je Finska druga zemlja na svetu, a prva u Evropi, koja daje psima da nanjuše korona virus. Sličan program počeo je da se sprovodi na aerodromu u Dubaiju tokom leta.

Putnici koji pristali da se besplatno testiraju u okviru ovog programa u Helsinkiju ne moraju da imaju direktan fizički kontakt sa psom. Oni treba da se obrišu maramicom, koja se onda stavlja u teglu i daje psu u odvojenoj kabini.

Izvor: Tanjug

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstON IMA SAMO JEDAN CILJ! Ovaj poštar želi da udomi sve napuštene životinje!
Sledeći tekstDEČAK IZ KAČAREVA GRUBO BACA PSA U VODU! Iživljavanju nad psima nema kraja! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime