Naslovna VESTI POMOZIMO PTICAMA TOKOM VANDREDNOG STANJA: Ne dozvolimo da ostanu gladne!(VIDEO)

POMOZIMO PTICAMA TOKOM VANDREDNOG STANJA: Ne dozvolimo da ostanu gladne!(VIDEO)

0
POMOZIMO PTICAMA TOKOM VANDREDNOG STANJA petface

Zbog pandemije korona virusa izlazak građana iz kuće smanjen je na minimum. Samim tim to ima uticaja i na životinje koje hranu dobijaju isključivo od ljudi. Pored pasa i mačaka i ptice su trenutno ugrožene.

Zabrinjavajuće je to što su ove životinje počele da se hrane hranom koja im može nauditi. Ptice se obično hrane žitaricama poput suncokreta, prosa, pšenice ,međutim, zbog nastalih okolnosti one su počele da se hrane svime na šta naiđu, pa i mesom.

PROČITAJTE I:

DRUGARI ZA ČITAV ŽIVOT: Pas i mačići imaju NERASKIDIVO PRIJATELJSTVO, od kojeg lude njihovi vlasnici! (VIDEO)

ČOVEK U KOLICIMA USVOJIO PSA U KOLICIMA: Četiri puta odbačen, konačno ima dom koji zaslužuje! (VIDEO)

MRSA INFEKCIJE: Rizik od ove vrste infekcija imaju PSI U KONTAKTU SA LJUDIMA! (VIDEO)

Prema podacima orintologa, u Beogradu se gnezdi oko 70 vrsta ptica, a tokom godine boravi i do 140 vrsta. Tu su između ostalog: vrapci, senice, laste, kosovi, golubovi, gugutke, svrake, vrne, gačci.. A neretko se čuje kucanje detlića, pa se on lako uočava.

POMOZIMO PTICAMA TOKOM VANDREDNOG STANJA petface

U ovim trenucima moramo voditi računa o svima. Ne smemo da zaboravimo da pružimo pomoć i pticama. Ako ste u mogućnosti da izlazite iz kuće ne zaboravite na ova mala stvorenja i ponesite im hranu. Ponesite malu količinu hrane sa sobom i ostavite im na mesta gde ste ih ranije viđali bilo da su to parkovi, trgovi ili isped svojih zgrada.

Mnogi odgovorni građani i ljubitelji ptica su postavili posebne hranilice za ptice po gradu pa su to idealne pozicije za postavljanje hrane i vode. Naravno ne zaboravite i na vodu! Kao i svakom živom biću tako je i pticama neophodna voda. Pored toga, kreću sve topliji dani i nema sumnje da će ove životinjice osećati potrebu za vodom. Ako ipak ne izlazite iz kuće onda im hranu možete baciti sa svoje terasee ili je ostaviti na terasi. Verujemo da će pticama ovo mnogo značiti a nama ne predstavlja veliki problem.

Budimo složni i pomozimo. Naše malo nekome znači mnogo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPREPORUKE SVETSKIH I DOMAĆIH VETERINARA: Evo šta treba da radite ukoliko morate da posetite veterinara u toku vandrednog stanja!(VIDEO)
Sledeći tekstSTOČIĆ ZA VEVERICE: Ovaj plemeniti čovek je napravio stočić za obrok svojim dragim posetiocima!(VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime