Naslovna VESTI PSI SVETSKI PUTNIK: Pas Kala bila prepuštena ulici, sada osvaja svet!

SVETSKI PUTNIK: Pas Kala bila prepuštena ulici, sada osvaja svet!

0
putnik petface

Kala je preživela život na ulici, bez doma, a danas je pravi putnik-namernik sa odličnim društvom! 🙂 „Kada počnemo da se pakujemo, ona legne ispred vrata, kao da nam poručuje da je ne zaboravimo“, kažu njeni vlasnici. Kalina priča počinje u dalekoj Indiji, a danas se odvija na mnogim atraktivnim lokacijama širom sveta.  

putnik petfaceRejčel Lukas je Kalu upoznala prvi put pre sedam godina. Kala je živela na ulici u blizini njene kancelarije. Svakog dana nakon večere, Rejčel i njen saradnik išli su da šetaju. Usput su viđali mnogo napuštenih pasa na ulicama. Ipak, Kala je bila pas koji se izdvajao od drugih pasa.

Pročijate još: ZAVIDIMO JOJ: Monik je kokoška koja sa svojim vlasnikom putuje po svetu! (FOTO)

Bila je jako mršava, a njene velike braon oč bile su neodoljivei.  Počeli su da je hrane. Dan po dan, mesec po mesec, to je postao ritual. Kala je toliko prirasla za srce, da je Rejčel počela da odlazi do nje pre posla kako bi je videla. Pokušavala je da sazna odakle je i da li se neko seća kada je bila štene. Saznala je da je rođena u blizini kancelarije pre oko dve godine.

putnik petfaceNakon pet meseci, Rejčel i njen muž su rešili da je usvoje. Međutim, planove je poremetilo saznanje da Kala ima kučiće. Imala je leglo od pet štenaca u bašti. Lokalne vlasti su htele da je eutanaziraju zajedno sa mališanima. Odveli su ih u prihvatilište u kom bi odseli zajedno dok ne budu mogli da se odvoje.

Pročitajte još: ŽENA „ZMAJ“: Dala je otkaz i sedam godina putuje sa psom po svetu! (FOTO)

Kada su ponovo stigli u prihvatilište kako bi preuzeli Kalu, bila je veoma mršava, izgubila je gotovo 40 odsto telesne težine. Bilo je potrebno oko dva meseca da vrati svoju težinu.

putnik petfaceSada, sedam godina kasnije, njen život je kao iz bajke, jer ona svuda ide sa svojim vlasnicima. Živela je u četiri zemlje i obišla čak 21! Obožava da pešači, obilazi razna mesta, sedi u kafeima i  pabovima, pozdravi svaku osobu na koju naiđe.

– Obožava ljude, gde god da smo. Mislim da je zato i uspela da preživi na ulici, kaže Rejčel.

Uspela je da se popne i na vrhove planina, hodala preko visećih mostova. Jednostavno – voli da putuje!

putnik petface– Ona se „duri“ kada se vratimo sa odmora. Kada krenemo sa otpakivanjem, često odbija da se vrati dok joj ne objasnimo da je odmor završen, kažu Kalini vlasnici.

Mi samo možemo da kažemo – Kala, BLAGO TEBI! 🙂

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVA CARICA: Odlučila je da prespava u veterinarskoj klinici, kako bi se bolesno štene osećalo bolje!
Sledeći tekstNevolja mace Naget: Zaglavila nogu u ogrlici i bila zarobljena nedeljama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime