Naslovna VESTI PSI RAMBOVA PRIČA: Kako je jedan slepi pas naučio ljude da vide ljubav

RAMBOVA PRIČA: Kako je jedan slepi pas naučio ljude da vide ljubav

0
Rambova priča

Rambova priča je tužna. Maleni Rambo je sedam puta vraćan u azil. Naizgled je bio teško prilagodljiv i problematičan za ljude koji su pokušali da ga usvoje. Međutim, kada su zaposleni u skloništu detaljno proučili njegov slučaj, otkrili su nešto zastrašujuće.

Rambo, pas sa strabizmom

Rambo je vraćen u sklonište sedam puta zbog “lošeg ponašanja”. Njegovi usvojitelji su tvrdili da Rambo ne može da se socijalizuje sa drugim psima i da je agresivan prema ljudima. Zbog ovih navodnih problema, nijedan vlasnik nije bio voljan da ga zadrži, pa je Rambo svaki put vraćen u sklonište.

Pročitajte i ovo: HEROJSKI POTEZ TROJICE TINEJDŽERA: Spasli nepokretnog psa sa ivice smrti.

Međutim, zaposleni u skloništu primetili su nešto neobično u vezi sa Rambovom anatomijom. Uočili su da su mu oči postavljene na potpuno drugačiji način od ostalih pasa. Rambo je imao retku genetsku abnormalnost poznatu kao strabizam, koja je uticala na njegov vid. Možda to objašnjava njegovo “loše ponašanje”.

Rambo, pas sa strabizmom

Kada su zaposleni u skloništu shvatili da je Rambo zapravo slep i da je strabizam uzrok njegovih problema, počeli su da rade s njim kako bi mu pomogli da se prilagodi okolini.

Rambo je postao mnogo mirniji i društveniji, a sklonište je uspelo da pronađe porodicu koja je bila voljna da ga usvoji, uprkos njegovoj retkoj genetskoj abnormalnosti.

Pročitajte i ovo: SUROVO NAPUŠTANJE – Na silu ugurali psa u kavez i ostavili ga na ulici!

Slepim psima nije neobično da se osećaju nesigurno i napadaju kada su u stresnim situacijama, a ovo može biti uzrok mnogih problema u ponašanju. Uprkos svojim problemima, Rambo je bio sposoban da se prilagodi i postane ljubimac svoje nove porodice.

Rambo, pas sa strabizmom

Kada razmišljate o usvajanju ljubimca, uzmite u obzir da svaka životinja ima svoju jedinstvenu priču i da možda postoji više nego što se vidi na prvi pogled. Dajte im priliku da vam pokažu svoje najbolje strane i pružite im ljubav koju zaslužuju. Jer, na kraju krajeva, ljubav ne poznaje granice, a ljubav prema ljubimcima može nam dati mnogo više nego što očekujemo.

Izvor:  YouTube

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTAGA, MAČKA IZ METROA – Putnicima unosi radost i sreću.
Sledeći tekstVELIČANSTVENI PAS HEROJ – Spasao drugog psa od sigurne smrti!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime