Naslovna VESTI SAD SE LAKŠE DIŠE: Rendžeri oslobodili losa automobilske gume koja mu je...

SAD SE LAKŠE DIŠE: Rendžeri oslobodili losa automobilske gume koja mu je dve godine visila oko vrata!

0
jelen oslobođen automobilske gume

Bukvalno značenje  izreke “skinuti teret sa vrata” najbolje možemo dočarati slučajem koji se nedavno dogodio u američkoj državi Kolorado.

jelen oslobođen automobilske gume

Naime, rendžeri Doson Svenson i Skot Mardok učestovali su u neobičnoj operaciji spasavanja losa, koji je najmanje dve godine nosio oko vrata automobilsku gumu. Ovaj nesrećni los, star četiri i po godine i težak preko 270 kilograma, zadavao im je muke još od  jula 2019. godine, kada je prvi put uočen sa gumom oko vrata. Od tada su bezuspešno pokušavali da ga „ulove“ da bi mu pomogli.

Pročitajte i ovo: NAJČISTIJA LJUBAV: Gorila provela svoje poslednje trenutke u zagrljaju čoveka koji ju je spasao kao bebu

Da je u pitanju bila nimalo naivna intervencija, najbolje svedoči činjenica da je ovo bio njhov četvrti pokušaj u poslednjih nekoliko nedelja. Kako bi uopšte doprli do njega, rendžeri su morali da ga izopšte iz stada, omame, a potom i da mu odseku i rogove koji su zajedno sa gumom težili 35 kilograma.

jelen oslobođen automobilske gume

“Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da sačuvamo rogove, ali drugačije  nije bilo moguće prerezati čelik u gumi” izjavio je požrtvovani rendžer Mardok. Nakon skidanja gume, losu je ostao vidljiv trag na krznu, kao i omanja površinska rana koja je brzo sanirana.

jelen oslobođen automobilske gume

Pročitajte i ovo: ONA MU JE DALA SNAGU: Veterinar posvetio maraton svom preminulom ljubimcu čiju je sliku sve vreme nosio u džepu

Čitajući sve ovo, ne možemo a da se ne zapitamo, kako je uopšte automobilska guma i završila na vratu ovog nestaška? Pretpostavlja se da se zaglavila dok je los još bio beba, te dok mu rogovi jos nisu izrasli ili eventualno tokom zimskog perioda kada neki losovi prirodno odbacuju rogove.

jelen oslobođen automobilske gume

Dobra vest je da naš los neće morati dugo da pati bez svojih rogova, budući da je u pitanju sezonski proces obnavljanja,  te će brzo moći da zablista u punoj snazi! Nadamo se ovog puta, bez pratećih tereta.

Izvor: Tag24

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstONA MU JE DALA SNAGU: Veterinar posvetio maraton svom preminulom ljubimcu čiju je sliku sve vreme nosio u džepu
Sledeći tekstŠKOLA ZA PRIMER: Napušteni štenci u školskom dvorištu. Đaci i nastavnici poručuju: “Brinućemo se o njima, jer u našoj školi i to se uči.“

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime