Naslovna VESTI PSI Ko će da vam čuva ljubimca ako DOBIJETE KORONU? Napravite REZERVNI PLAN,...

Ko će da vam čuva ljubimca ako DOBIJETE KORONU? Napravite REZERVNI PLAN, imate nekoliko opcija!

0
novi termini za šetnju pasa petface

Neki vlasnici kućnih ljubimaca se pitaju ovih dana, šta ako, na nesreću, budu zaraženi korona virusom i moraju u bolnicu, a o njihovom ljubimcu nema ko da brine. Šta onda?

Članovi udruženja “Enimal reskju Srbija” (Animal Rescue Serbia, ARS), preporučili su ljudima koji im se obraćaju sa ovim pitanjima, pre svega da naprave neku vrstu rezervnog plana.

Prvi korak bi trebalo da bude određivanje osobe kojoj bi mogli da povere svog ljubimca. Naravno, to bi morala da bude osoba od poverenja i osoba koja ima uslove i želi da preuzme ljubimca.

POTRESNA SCENA! Ležala je NEPOMIČNO 3 dana IZMEĐU KANJONA, onda joj je PAS ovako SPASIO ŽIVOT (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

BAJA IZ KRAJA: Dok su je drugi magarci preskakali, on je sa preprekom uradio OVO! (VIDEO)

– Ne bi bilo loše, s obzirom na to da se korona virus lako širi, da budu pripremljene još jedna ili dve osobe koje bi mogle biti rezervni privremeni staratelji – rekla je tokom prethodnog talasa Sanja Radosavljević iz ARS-a.

Ukoliko neko ne uspe da pronađe ni tu jednu osobu, postoje pansioni koji se plaćaju. Međutim, ovom udruženju se obratila žena koja se ponudila da obolelima od korona virusa pričuva ljubimce i to besplatno.

Formiran je i volonterski servis za pomoć građanima koji imaju problema sa šetanjem pasa jer su stariji od 65 godina ili iz nekih razloga ne mogu da izlaze napolje.

Napominjemo da je ovih dana potrebno pojačati higijenu posle povratka sa ljubimcem iz šetnje. Šape se mogu obrisati nekim antiseptičnim maramicama, ali jako pažljivo jer one u sebi imaju alkohol, tako da preterano brisanje može da ljubimcu isuši šape. Može i sapunom i vodom, pa krpicom obrisati šape.

Izvor: Blic

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNA PEŠTERU ZLATO! Otkrivena NOVA VRSTA PTICE!
Sledeći tekstPAS SA NAJTUŽNIJIM OČIMA: Dao joj je hranu – ali ona nije molila za sebe… (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime