Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Ukus kod pasa i mačaka jači nego kod ljudi!

REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Ukus kod pasa i mačaka jači nego kod ljudi!

0
psi i macke i hrana petface

Neka istraživanja među vlasnicima pasa i mačaka pokazala su da se vlasnici u principu odlučuju za hranu koju njihovi ljubimci radije jedu u odnosu na njene druge kvalitete. Dakle, vlasnici se prvenstveno vode dobrim ukusom, ne uzimajući u obzir i druge osobine same hrane, koje kod ljubimaca mogu da igraju važnu ulogu. Da li se ovde radi o prenošenju sopstvenih ideja u vezi sa hranom na svoje ljubimce ili je po sredi nešto drugo? Psi i mačke uvek prvo omirišu hranu, pre nego je probaju. Miris je vrlo važan za početno interesovanje kada je obrok u pitanju, i pravljenje razlike u vrsti hrane.
Bitno je da znate da postoje receptori za ukuse, što dalje znači da psi imaju receptore za slatko, gorko i slano. Za razliku od njih mačke ne vole slatko. Neverovatan je podatak da psi imaju oko 1.700 receptora za ukus, ljudi 9.000, a mačke samo 473!
Ovo može opravdati činjenicu da su mačke veliki “probirači” i da su osetljive i na najmanje promene u hrani. Zbog toga je veoma bitno da kada menjate režim ishrane kod svoje mace to treba da činite postepeno.

Na osnovu posmatranja, ali i testova je utvrđeno da postoje tri osnovna kriterijuma kod pasa i kod mačaka kada je u pitanju ishrana. To su miris, ukus i tekstura. Upravo tekstura igra veoma bitnu ulogu određivanju toga da li će se vašem ljubimcu dopasti neka hrana ili ne. Ona je bitna jer stvara osećaj ispunjenosti u ustima, a takođe daje osećaj trenja, viskoznosti i glatkoće koji su veoma važni kada je u pitanju istančani ukus mačaka.
natural trainer hrana za pse petface
I psi i mačke vole promene u ishrani. Međutim, kada se često menja hrana primetićemo da nam ljubimci postaju sve veći gurmani, koji idu za onom vrstom hrane koja po njihovim kriterijumima ima najbolji ukus. Primećeno je, naročito kod mačaka, da se veoma brzo zasite đakonija koje su do tada obožavale.
Jasno je da se naš ukus po pitanju hrane ne podudara sa ukusom naših ljubimaca, kao što i naše potrebe u ishrani nisu iste. Međutim, činjenica je da i jedni i drugi imamo sposobnost i da uživamo u hrani, a ne samo da jedemo kako bismo preživeli. Zato pružite svojim ljubimcima onu hranu koju oni vole i koju nerado menjaju, a to je naša NATURAL TRAINER hrana!
Proverite zašto je ona izbor broj jedan svakog ljubimca!

Prethodni tekstPorodica Gjanić pronašla izgubljenog psa, pa ODBILI NAGRADU! – automobil marke Porše!
Sledeći tekstPOBEDA: Zabrana vezivanja kućnih ljubimaca teškim lancima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime