Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Mačka rizikovala život da spasi porodicu od požara

Mačka rizikovala život da spasi porodicu od požara

0
rizikovala petface

Mačka Tink proglašena je mačkom godine nakon hrabrog poduhvata tokom kojeg je rizikovala život da bi spasila svoje vlasnike od opasnosti. Ova izuzetno osetljiva petogodišnja maca instinktivno je znala šta da radi dok je smrtonosni beličasti dim proticao kroz dom Kler i Rasela Hopkinsona, dok su oni mirno spavali nesvesni opasnosti.

rizikovala petfaceTink je skočila na krevet, iako to nikada ne radi, i jakim tupim udarcem probudila je gospođu Hopkinson iz sna, dok su se oblaci smrtonosnog dima širili. Par i njihova dva sina, Džejk (19) i Skot (22) uspeli su da pobegnu iz kuće, ali u svoj zbrci, Tink se uspaničila, udarila u ormar i savladali su je toksični gasovi.

Pročitajte još: BRAVO: Vatrogasci spasili mačku iz kuće koju je zahvatio požar!

Dok su Tink pronašli vatrogasci, pala je u nesvest. Čudesno, osvestila se nakon što je primala kiseonik sat vremena kroz specijalnu masku za ljubimce. Kler je u ime Tink preuzela dve nagrade: za „mačku heroja“ i zasluženu titulu „nacionalne mačke godine“.

– Tink je uvek bila naša mezimica, ali ne prođe ni dan da nisam zahvalna za to što nas je spasila. Da nije bilo nje, ishod bi bio užasan. Ona je naš pravi heroj, rekla je Kler.

rizikovala petfaceElektrični kvar u komšijskoj kući izazvala je požar koji je polako slao oblake otrovnog dima kroz dom Hopkinsonovih dok su oni spavali. Samo nekoliko minuta ih je delilo od toga da ih gasovi savladaju, ali se to nije desilo zahvaljujući hrabroj maci.

Pročitajte još: FILMSKA PRIČA: Ovaj pas je spasao devojčicu čiju je sobu zahvatio požar!

„Ona nikada ne spava na našem krevetu i čim me je probudila, začudila sam se, ali sam shvatila o čemu se radi čim sam videla dim. Moja dva sina spavaju u sobama u prizemlju i kada sam otvorila Skotova vrata, gusti crni dim je kuljao iz njegove sobe. Da me Tink nije vodila, moj sin bi bio u ogromnoj opasnosti“, objasnila je zahvalna gospođa Hopkinson.

rizikovala petfaceMnoge mačke, kao i ova hrabra maca, troše dosta energije na brojne aktivnosti tokom dana, zbog čega je potrebno obezbediti im adekvatnu ishranu. Ukoliko imate jednu, ili više, aktivnih maca naša preporuka je Rocky Mountain Feline Formula brenda Taste of the Wild. Ova hrana obezbeđuje dodatnu energiju vašoj mački, pomaže očuvanje funkcije imunog sistema i opštu dobrobit vaše mačke.

Prethodni tekstFOTO PRIČA: Mala deca i veliki psi – LJUBAV BEZ GRANICA!
Sledeći tekstLazar G.V. osumnjičen za borbe pasa pravda se: „To su slike sa Interneta. Ja volim pse“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime