Naslovna VESTI PSI ZAJEČAR: Rekli su da je ružan i da ga uspavaju – ONI...

ZAJEČAR: Rekli su da je ružan i da ga uspavaju – ONI su rekli BORIMO SE!

0
ružan petface

Uspavajte ga, jer je ružan, neće se izvući, mučite ga. Zar je trebalo tek tako da dignemo ruke od njega, priču o ovom neverovatnom psu nam pričaju volonteri zaječarskog udruženja „Beta“!

Priča nas vodi do Zaječara i prvog dana u mesecu februaru, kada je u veterinarsku ordinaciju doneseno štene, koje ne može da stoji na nogama!

ružan petface

– Potrebna mu je sva moguća terapija, samo za šansu da živi. Potpuno dehidriralo, iz njega se sliva proliv, nekontrolisano mokri, kost i koža je i pomera samo oči. Ostali delovi tela kao da su odustali od borbe, objavili su na svojoj stranici tog dana.

ZAJEČAR: Ovo je priča o Loliti i Manji, priča o sestrinskoj ljubavi!

ružan petface

Da nesreća bude veća, ovom psiću je ustanovljen korona virus – prvi u Zaječaru! Tog dana su jednostavno svi mislili da će do jutra uginuti, ali oni nisu hteli da ne urade sve što je u njihovoj moći.

ružan petface

– Danas je dobio infuzije, antibiotik, vitamine i još neke bocke. U toplom je, ušuškan i učinicemo sve što je u našoj moći da ostane živ. Jedan je od pasa nađenih u najgorem stanju. Ima oko 6 meseci i minijaturan je. Dobio je ime Kobi i svim srcem se nadamo da će pregurati ovu noć, dodali su!

ZAJEČAR: Džerija su pronašli na ivici života, nećete verovati kako DANAS IZGLEDA!

ružan petface

I PREŽIVEO JE, tu noć, ali i naredne! Počeo je da maše repom, po prvi put je upoznao čopor u dvorištu i radovao im se, kao i oni njemu. Prvi put je ugrizao za prst, kako bi što pre smazao hranu.

ružan petface

On je neverovatno pametan. Ne vrši nuždu u kući, nego laje da ga izvedemo. Skinut je sa infuzije, prima samo bocke. Minuti su ga delili od odluke da zauvek spava, jer je bio u jako lošem stanju i bojali smo se da ga ne mučimo, ako krenemo u borbu. Ali, nismo imali srca tek tako da se predamo, da mu ne damo šansu da živi. Nismo spavali, da bismo pratili da li diše, menjali mu termofor sa vrućom vodom, jer nije mogao sam da reguliše telesnu temperaturu, davali tople supice na špric i dva puta dnevno vodili na infuziju i terapije. Svi koji su ga videli rekli su da je ružan, zbog izbačenih zuba, a nama je bio najslađi pas na svetu. Malo, po malo, Kobi je počeo da reaguje, da podiže glavu, osluškuje nas, da se liže. I da, uspeli smo ovom ”ružnom” štenetu da spasimo život. Uspeo je da dokaže da je volja za životom jača od predaje, dodali su divni volonteri ovog Udruženja!

Sada je na redu da ovaj ališan dobije i dom!

ružan petface

Da li je neko spreman da voli štene koje je pobedilo smrt za dlaku, svim srcem? Javite nam se, Kobi ceka. Mnogo, mnogo hvala za novčanu pomoć, za pozitivnu energiju, za poruke kako je, za deljenje albuma, za sve. On ima oko 6 meseci, promenio je zube i malog je rasta, a mi mu tražimo najdivniji dom na svetu, napisali su za kraj!

HAJDE DA POMOGNEMO OVOM BORCU!

Kontakt: Udruženje Beta Zaječar

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.