Naslovna VESTI SJAJNO: Novosađanin, Nikola, zajedno sa delfinima pomaže deci oboleloj od autizma!

SJAJNO: Novosađanin, Nikola, zajedno sa delfinima pomaže deci oboleloj od autizma!

1
sa delfinima pomaže deci oboleloj od autizma petface

sa delfinima pomaže deci oboleloj od autizma: Kada pronađemo ovakve vesti, jednostavno nam dan dobije posebnu notu. Ova vest vraća veru u sve dobre ljude koji dolaze iz Srbije. Ovo kažemo sa namerom, jer uglavnom ovakve priče pronalazimo na stranim sajtovima, a naši ljudi, zbog celokupne situacije u zemlji, bivaju skeptični i sumnjičavi u njihovu verodostojnost!

Danas je o heroju koji dolazi iz Novog Sada pisao portal blic.rs, a mi ga sa veeeelikim zadovoljstvom predstavljamo i vama 🙂

Njegovo ime je Nikola Radin, dolazi iz Novog Sada i po profesiji je reditelj i fizioterapeut. Poslednjih šest godina, Nikola se posvetio lečenju dece obolele od cerebralne paralize, autizma i Daunovog sindroma, a u tome ima fantastične pomagače – delfine. Pomaže najmlađima širom naše zemlje, ali i u Austriji, Americi i Brazilu.

– Najbolji pokazatelj da terapija sa životinjama donosi rezultate je činjenica da se 80 odsto porodica, čija su deca jednom bila naši pacijenti, vraća na terapiju za godinu ili dve. Mi ne obećavamo isceljenje, to u slučajevima sa kojima radimo nije ni moguće, ali i najmanji pomaci su kod ove populacije džinovski uspesi i mi činimo sve da uz pomoć naših saradnika delfina do toga i dođemo, rekao je Nikola za blic.rs.

Nikola je nedavno objavio i knjigu „Dah delfina“ u kojoj, kako i sam kaže, glavna tema i nije delfinska terapija nego magična spona između ljudi i delfina.

– Ima toliko toga što bismo mogli da naučimo od ovih divnih bića, kao i od prirode uopšte, od koje smo se toliko udaljili, zaključuje Nikola.

PA SJAAAAAJNO!

Izvor, Foto: Blic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPA OVO JE SJAJNO: Operisali zlatnu ribicu i spasili joj život!
Sledeći tekstSJAJNA VEST OVOG JUTRA: Kit spasio roniocu život!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime