Naslovna VESTI PSI VESIĆ: Uskoro ćemo moći sa ljubimcima na šaltere u pošti i drugim...

VESIĆ: Uskoro ćemo moći sa ljubimcima na šaltere u pošti i drugim objektima!

2
sa ljubimcima na šaltere petface

Stanovnici Beograda bi od decembra mogli da u šalter sale gradske i opštinskih uprava uđu sa manjim kućnim ljubimcima. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da je Gradsko veće, na sednici u petak, usvojilo Predlog Odluke o dopuni odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

Ovom odlukom se omogućava da Grad Beograd i gradske opštine donesu odluke kojima se dozvoljava da se u šalter sale, uslužne centre i pisarnice mogu uvoditi manji psi ukoliko nisu opasni, imaju povodac, vakcinisani su protiv besnila i obeleženi u skladu sa zakonom, kao i mačke ukoliko su u transporteru, saopštio je Beoinfo.

PROČITAJTE I:

OPŠTINA VRAČAR: Sa psom i macom kod predsednika Opštine!

Predlog odluke upućen je na razmatranje i usvajanje Skupštini grada koja ćeb biti održana 30. novembra.

sa ljubimcima na šaltere petface

-Inicijativu za donošenje ove odluke podnela je gradska opština Vračar, još u martu 2017. godine, a tada je predložila da se u gradskoj i opštinskim upravama omogući vlasnicima manjih kućnih ljubimaca, pasa i mačaka, da prilikom odlaska u šalter-salu, uslužni centar ili pisarnicu mogu sa sobom da povedu kućne ljubimce, pod uslovima koje propisuje ova odluka, a u cilju unapređenja svakodnevnog života građana Beograda, rekao je Vesić.

PROČITAJTE I:

SRAMOTA: „Delta City“ primio niz uvreda zbog odluke da danas zvanično postaje PRVI „DOG FRIENDLY“ šoping-mol u Srbiji!

Istakao je da je grad u poslednjih pet godina uredio više od 30 zona, odnosno igrališta, za kućne ljubimce i najavio da će naredne godine na Novom Beogradu početi izgradnja groblja za kućne ljubimce.

Vesić je rekao da je uveren da će odbornici Skupštine grada Beograda usvojiti ovu odluku, što će biti dokaz da se Beograd menja i prihvata vrednosti koje su u mnogim gradovima Evrope odavno standard.

Izvor: rts

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.