Naslovna VESTI PSI PRIČA UZ KOJU SMO PLAKALI: Mirjana (60) i njena dva psa, VIŠE...

PRIČA UZ KOJU SMO PLAKALI: Mirjana (60) i njena dva psa, VIŠE NE ŽIVE NA ULICI!

0
sa svoja dva psa živela u kartonskom zaklonu petface

Sigurno se sećate priče uz koju smo svi plakali – priča o gospođi Mirjani, koja je sa svoja dva psa živela u kartonskom zaklonu ispred ulaza zgrade.

TUGA: M.G. (60) sa svoja dva psa živi na ulici!

Danas ova priča dobija epilog kakav smo svi priželjkivali – ova tročlana porodica je od sada na sigurnom!

Nakon 120 dana provedenih na ulici, gospođa Mirjana i njeni psi imaju krov nad glavom. Savez udruženja za zaštitu životinja grada Zagreba pobrinuo se da Mirijani, Felis i Srebrici, obezbedi stan koji mogu da koriste naredna tri meseca.

Gospodin koji je ustupio stan gospođi i psima želeo je da ostane anoniman, prenosi Vecernji.hr.

sa svoja dva psa živela u kartonskom zaklonu petface

Kujice Felis i Srebrica su ušle u stan i zadovoljno legle na tepih, dok je gospođa Mirjana ushićeno ponavljala kako može konačno da se na miru istušira i naspava!

Ako se setimo da Mirjana nije želela da prihvati ponudu socijalnog da ode u njihove smeštaje, ali BEZ PASA, možemo reći da su upravo oni i zaslužni za ovakav scenario priče. Udruženja za zaštitu životinja su omogućila ovom trojcu novi dom!

Javili su nam da se psi nalaze ispred zgrade, ograđeni kutijama i tako je sve krenulo. Sada svakodnevno skupljamo donacije za gospođu Mirjanu i njene pse, pa joj donosimo sve što ljudi za nju ostave, rekla je za Večernji.hr Jadranka Dragović iz zagrebačkog udruženja.

Ono što je najviše iznenadilo volontere SUZE koji su pomogli Mirjani i njenim psima, psi su uredno vakcinisani, čisti i nisu mršavi. Nažalost, vlasnica je često ostajala praznog stomaka da bi njeni ljubimci bili siti.

sa svoja dva psa živela u kartonskom zaklonu petface

Sada više nema brige za ovim. Bar će u narednih tri meseci živeti spokojno, sigurno, uz ljubav koja im nijednog od 120 dana nije nedostajala!

Podsećamo, gospođa Mirjana je bila podstanar, a kada je ostala bez para, ostala je i bez krova nad glavom. 120 dana živela je ispred ulaza u napuštenu zgradu, skrivajući sebe i svoje pse iza kartonskog zaklona.

Izvor: Vecernji.hr
Foto: Vecernji.hr, Facebook

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.