Naslovna VESTI PSI TUGA: M.G. (60) sa svoja dva psa živi na ulici!

TUGA: M.G. (60) sa svoja dva psa živi na ulici!

1
sa svoja dva psa živi na ulici petface

sa svoja dva psa živi na ulici: Sto je dana kako živi na ulici. Ne broji više, pa tačno u dan ni ne zna. 60-godišnja M.G. sa svoja dva psa živi na ulici, u kartonskim kutijama, a od očiju prolaznika skrivaju ih uredno složene stvari!

Kako prenosi hrvatski „Večernji.hr“, M.G. su juče posetili članovi udruženja „Suza“ kako bi joj koliko – toliko pomogli i istovremeno apelovali da se i ostali građani priključe ovoj akciji.

Nešto čiste odeće, boce vode, naočare,.. – sve one stvari koje je 60-godišnja M.G. ponela kada je napuštala podstanarski stan i zatvarala vrata načinu života kojim je do tada živela.

– Pitali su me ljudi jesam li gladna, trudila sam se da nitko ne primijeti da jesam, pa im nisam ni odgovarala, kaže ova gospođa koja je želela da joj identitet bar malo ostane zaštićen. Novinari „Večernjeg“ prenose kako je izuzetno uredna, na ruci drži malu narukvicu, vidno dragu joj bižuteriju i kaže: – Nisam plakala. Otišla sam na ulicu kad je još bilo hladno. Očvrsnula sam na teške situacije.

sa svoja dva psa živi na ulici petface

Kaže ima svakakvih – onih koji joj donose hranu, njoj ali i psima, Srebrici i Felis. Ali i onih koji iz znatiželje zaviruju preko kartonskih kutija. E, tada se – kaže – srami!

– Još ima dobrih ljudi. Popričam sa njima. Trudim se biti čista i uredna. Trudim se biti normalna da nitko ništa ne primijeti, kaže dok uz sebe čuva svoja dva psa koji su uz nju godinama. Oni su pomogli da izdrži tokom hladnih noći. A pomoć? Nekada je čuvala decu, čistila, šila, ali kada se sve iscrpilo novca za plaćanje stana nije imala.

Ukinuta joj je socijalna pomoć, a u tri meseca, iako se smestila samo nekoliko metara od crkve, tek su je retki primetili.

– Treba mi smeštaj. Znam da mogu raditi. Radiću bilo šta. No jedan je uvjet – svoja dva psa neću napustiti, rekla je za kraj ova gospođa.

Tuga,…

Izvor, Foto: Vecernji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPas, osam papagaja i hrčak: najslađa družina koju ćete danas videti!
Sledeći tekstBIZARNO: 11 najčudnijih krađa životinja u prethodnih nekoliko godina

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime