Naslovna VESTI PSI SADA JE DOBRO! – Tresao se od straha jer je bio sam...

SADA JE DOBRO! – Tresao se od straha jer je bio sam i odbačen.

0
Štene je sada dobro

Kada čujemo i vidimo ovakve priče često se pitamo: Kako je neko ovo mogao da uradi? Kako je neko imao srca da tek nastao život kojem je potrebna ljubav, pažnja, toplina i nega da odbaci i ostavi u nedođiji… Ovo štene je sada dobro, ali kolike su šanse bile da se ceo njegov život ne završi posle nekoliko nedelja.

Štene je sada dobro

Kada su spasioci dobili obaveštenje da se u divljem kraju nalazi štene staro samo nekoliko dana ili nedelja bili su u velikoj dilemi. Da li uopšte krenuti na put dalek gotovo 100 kilometara jer šanse da se štene pronađe i da bude još uvek živo su bile gotovo nikakve. Ipak, humanost i ljubav su prevagnuli i potraga je počela.

Pročitajte i ovo: ČIN OČAJA! – Bolesni pas ostavljen sa torbom punom igračaka i tužnom porukom!

Štene je sada dobro

Srećom, anonimni pozivač je bio prilično precizan u opisu područja. Kada su spasioci stigli videli su gomilu granja i vlažnog lišća pomešanog sa đubretom koje je izbacila reka koja je tekla u blizini. Šteneta nigde nije bilo. Spasioci su se oslonili na sluh i posle dvadesetak minuta su uspeli da čuju šuškanje među granjem. Ubrzo, videli su štene koje se u pokušaju da se sakrije zavuklo u gusto prepletene grane.

Štene je sada dobro

Bilo je preplašeno i samo se treslo ne odavajući nikakav drugi zvuk. Spasioci su ga pažljivo izvukli i prebacili u automobil. Štene je prvi put osetilo neku udobnost i toplinu ali je i dalje bilo prestrašeno. Izgledalo je zdravo i snažno pa su spasioci pretpostavili da nije dugo vremena provelo u divljini. Ali bilo je pregladnelo. Svoj prvi obrok je smazalo za tili čas.

Pročitajte i ovo: POLICAJAC SVETAC – Čekao da mu jadan pas poveruje da bi ga spasao!

Štene je sada dobro

Započeo je put nazad, do prihvatilišta a štene je ceo put prespavalo povremeno se trzajući. Snovi koji su ga mučili su očito bili užasavajući. Pregled veterinara je pokazao da je zdravo, puno parazita što je normalno za ovako male štence. Dobilo je svoje prvo kupanje, zaštićeno od spoljnih parazita i stavljeno u karantin kako ne bi dobilo neku zaraznu bolest pasa.

Štene je sada dobro

Posle vakcinacije, smešteno je u hraniteljski dom i sada čeka pravi dom. Put od ukupno 200 kilometara se isplatio. Vera u život je pobedila još jednom. Ali, koliko je još onih koji nisu dobili drugu šansu?

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstČIN OČAJA! – Bolesni pas ostavljen sa torbom punom igračaka i tužnom porukom!
Sledeći tekstSMRT NA ULICI! – Štene bez nade je sedelo pored mrtve majke.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime