Naslovna VESTI PSI Nekada povređeno štene na samrti, a danas pas po imenu HRABROST!

Nekada povređeno štene na samrti, a danas pas po imenu HRABROST!

0
samrti petface

Više puta zlostavljano štene pitbula na samrti, doživelo je da bude srećan pas nezamenjivog imena u njegovom slučaju – HRABROST! 🙂 Njegov život nije bio lak, ali zahvaljujući neverovatnoj želji za životom i dobrim ljudima, danas maše repićem i uživa u svakom novom danu.

Iako je nemoguće znati kroz kakve je muke prošao, Hrabrost je zasigurno više puta bio tučen dok je bio štene. Nađen je u blizini Detroita kako leži u kartonskoj kutiji sa brojnim povredama po celom telu. Imao je sedam meseci. Glava mu je bila naduvena kao balon i bio je na samrti. Najpre je obaveštena policija, a potom je organizacija za brigu o napuštenim životinjama preuzela stvar na sebe.

samrti petfacePas je izgledao kao mali Frankenštajn, čak nije ni ličio na psa i bilo je neverovatno, prisećaju se zaposleni u prihvatilištu.

Pročitajte još:

Maleni jorkširski terijer, Lili, pretučen i ostavljen u smeću!

Veterinari su konstatovali da mu je vilica bila slomljena, a kost ispod oka je naprsla. Glavica je bila inficirana i svi su bili zabrinuti da će doći do ozbiljnijeg oštećenja mozga.

Bilo je upitno da li će preživeti. Liza Retino i njen muž spazili su ovog mališana. Oni su već su imali dva spasena psa, Malkoma i Grejs. Međutim, kada su videli sliku podeljenu na društvenim mrežama, znali su da žele da ga usvoje.

– Ako se ovaj mališa izvuče, biće naš. Bez obzira na to kakva mu specijalna nega bude potrebna, rekao je Retino.

Nakon nedelja i nedelja lečenja, ušao je u program usvojenja. Još se oporavljao od povreda, imao velikih problema sa nogama, prilagođavao se novom domu.

– Pratio me je u stopu stalno. Ako ja zastanem, zastane i on i gleda me pravo u oči. Kao malo pače me je pratio okolo, kaže retino.

samrti petfaceBrzo se udružio sa druga dva psa u prvih nekoliko dana. Učio je od njih i posmatrao ih kao svoje pomoćnike. Ako je bio nesiguran, odlazio je njima. Posebno se dobro slagao sa Grejsi. Ona je odlučila da se ponaša kao njegova majka, sa njom nije imao nikakv strah.

Pročitajte još:

PRETUŽNO: Pas Tristan je brutalno pretučen, pa ostao bez jednog oka!

Ono što je bilo fantastično jeste to što nije imao nikakav strah. Obožava svaku osobu ili psa kog vidi.

– On je najsrećniji pas koji se budi mašući repom i samo želi da se igra i mazi, navode Liza Retino i njen muž.

samrti petfacePonovo je odlazio kod veterinara jer je njegova prednja leva noga morala biti amputirana, ali se on ponovo brzo oporavio.

BRAVO ZA HRABROST i ovog divnog i veselog pitbula, jednog od brojnih pasa koji je pobedio ljudsku surovost i bezobzirnost!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJOŠ JEDNA POBEDA: I Češka zabranila uzgoj životinja radi krzna!
Sledeći tekstIstraživanje: Radije bi usvojili ljubimca nego osvojili novac na lutriji!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime