Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Šest saveta za pomoć štenetu da se prilagodi domu

Šest saveta za pomoć štenetu da se prilagodi domu

0

Čestitamo, upravo ste udomili štene! Ali šta sada? U slučaju da ste postali vlasnik ljubimca po prvi put, sigurno postoji dosta stvari o kojima treba da razmislite i zato vam predstavljamo nekoliko korisnih saveta.

Kao i ljudi, i životinje raznih doba prolaze kroz period prilagođavanja nakon što dođu u novu sredinu. Ovo je naročito tačno kada su u pitanju štenci koji dolaze iz raznih štenara, ili domova gde nisu imali sve potrebne uslove. Svaki ljubimac se razlikuje i period prilagođavanja će zavisiti, ali postoje neke stvari koje možete učiniti kako bi tranzicija u novi dom bila lakša i za vas i vašeg ljubimca i porodicu.

saveta petface1. Budite spremni

Poslednja stvar o kojoj treba da brinete jeste o tome da li vam fali hrana, činija za hranu i vodu, krevet, igračke, povodac ili am. A ukoliko zaista želite da ih razmazite, nabavite paket poslastica kako biste poželeli dobrodošlicu svom novom mezimcu.

  1. Učinite da se osećaju prijatno

Ukoliko dobijate ljubimca od prijatelja, člana porodice ili iz prihvatilišta, pitajte ih da li možete da dobijete igračku ili ćebence za koje je ljubimac vezan. Morate biti sigurni da vaš ljubimac ima svoj prostor, negde gde se mogu povući kada se osećaju pod stresom.

Pročitajte još: HAPPY END: Štene rođeno bez prednjih udova UDOMLJENO zauvek!

  1. Osigurajte okolinu

Strašno je kada ljubimac nestane, naročito ukoliko mu je kraj nepoznat. Budite dodatno obazrivi kada otvarate vrata i obratite pažnju na ljubimce dok su u dvorištu. Psi će možda pokušati da preskoče ogradu, ili da se provuku ispod nje, ukoliko su male rase u pitanju. Kada idete u šetnju, osigurajte povodac i dobro ga držite.

saveta petface4. Budite strpljivi dok se prilagođavaju

Dolazak u novi dom može biti strašan, zbunjujuć i stresan za bilo koju životinju. Sve je novo i biće im potrebno dodatno vreme da se naviknu na nove mirise, zvuke i ljude. Ukoliko ustanovite novu rutinu odmah i držite je se, posebno kada je vreme za jelo i obavljanje nužde, ljubimac će se lakše i brže navići.

Ukoliko je ljubimac pod stresom, moguće je da će odbijati i da jede. Psi imaju osetljiv digestivni sistem i veterinari preporučuju da nastave da jedu hranu koju su jeli kod prethodnog vlasnika, kako se njihov digestivni sistem ne bi uznemirio. Uvek možete polako preći na novu hranu kasnije. Ukoliko nastave da odbijaju da jedu i piju, konsultujte se sa veterinarom, kako biste proverili da li postoji neki veći problem koji stoji iza toga.

Pročitajte još: Štene ponovo sa vatrogascima koji su ga spasili

  1. Postarajte se da svi budu srećni

Dajte svom novom drugaru dovoljno vremena da se prilagodi na druge ljude i životinje u domu. Sasvim je u redu ukoliko se kuca ne oseća dovoljno prijatno sa svim članovima porodice ili drugim ljubimcima u početku. Uvek upoznajte ljubimce među sobom polako i dajte im prostora kada je to potrebno.

  1. Uživajte u vremenu koje provodite sa svojim ljubimcem

Dolazak novog ljubimca je zabavan i uzbudljiv i trebalo bi da ga slavite! Idite u šetnje sa njim, upoznajte ga sa krajem i igrajte se u dvorištu ili obližnjem parku. Igrajte se zabavnih igara koje će konstantno biti zabavne vašem ljubimcu.

Zapamtite, svaka životinja je drugačija. Nekima je potrebno duže da se prilagode i to je sasvim u redu. Vi ste već učinili dovoljno tako što ste spasili jedan život i spasili životinju bez doma.

U slučaju da štene koje dolazi kod vas nema više od pet nedelja starosti i da je spaseno kao veoma malo, biće mu potrebna kompletna hrana u vidu adaptiranog mleka u prahu, kao zamena za majčino mleko.

saveta petfaceBaby Milk brenda Personal Trainer obezbeđuje dovoljan unos hranljivih materija neophodnih za rast. Ova hrana je dopadljivog ukusa, lako je svarljiva i pospešuje funkcionisanje creva, a olakšava i varenje u prvim nedeljama života šteneta.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.