Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Devet rasa pasa koje se linjaju najviše

Devet rasa pasa koje se linjaju najviše

0
se linjaju petface

Psi se linjaju i to je životna činjenica na koju smo se svi navikli. Ali, neki psi se linjaju previše, mnogo više od ostalih. Ukoliko razmišljate o sledećem ljubimcu, a možda imate alergije ili nemate previše vremena za održavanje dlake vašeg psa, potrebno je dobro da istražite odlike pasa. U nastavku vam, stoga, predstavaljmo devet rasa pasa koje se najviše linjaju!

se linjaju petfaceAkita

Akite su veliki psi poreklom iz Japana. S obzirom na to da potiču iz planinskih oblasti, imaju dovoljno krzna koje ih štiti i utopljava. Iako im je dlaka kratka, imaju veoma gust dupli sloj koji se konstantno linja.

Aljaski malamut

Još jedna velika rasa koja dolazi sa severne polulopte, aljaski malamut se prvobitno uzgajao kako bi vukao velike terete preko ledenih oblasti na Aljasci. Kako bi ostali zagrejani tokom ovih putovanja, imaju veoma gusto krzno koje se dosta linja.

Američki eskimo pas

Uprkos svom imenu, američki eskimo pas potiče iz severne Evrope i povezan je sa nemačkim špicem. Možda su mali, ali se dosta linjaju.

Pročitajte još: FOOLEE predstavlja 10 rasa pasa sa najdužom dlakom

Korgi

Iako su veoma mali, korgiji su psi sa duplim slojem krzna koji se linjaju tokom čitave godine.

Čau čau

Ovaj pas potiče iz severne Kine i korišćen je prvobitno kao pas čuvar, a ne čudi to što se dosta linjaju jer imaju i više nego dosta krzna.

se linjaju petfaceNemački ovčar

Jedna od najpopularnijih rasa pasa na svetu, nemački ovčar se stalno linja. Iako se tipično linjaju dva puta godišnje, videćete dosta dlaka i u međuvremenu.

Pirinejski planinski pas

Ovaj pas dolazi, kao što mu i sam naziv kaže, sa Pirineja u Španiji i Francuskoj, gde su se čuvali kao čuvari stoke. Dugo, gusto krzno ih je štitilo od hladnoće.

Labrador retriver

Američki omiljeni pas, labrador retriver, takođe se dosta linja, uprkos svojoj kratkoj dlaci. S obzirom na to da su vodeni retriveri, imaju gusto krzno koje ih čuva utopljenim i suvim.

Pročitajte još: FOOLEE FURMINATOR: Specijalna četka za krzno ljubimaca smanjuje količinu dlaka u vašem stanu!

Sibirski haski

Sibirski haski se takođe dosta linja, što nimalo ne čudi uzevši u obzir da potiče iz Sibira. Ovi psi su uzgajani kako bi prenosili veliki tovar preko najhladnijeg mesta na zemlji.

Ukoliko, posle svega što ste pročitali u vezi sa psima koji se dosta linjaju, i dalje želite da nabavite jednu od ovih rasa pasa, ne morate da brinete. Jer tu je Furminator FoOlee, koji sprečava linjanje pasa do čak 90 odsto, jer uklanja mrtvu dlaku i poddlaku.

se linjaju petfaceFurminator FoOlee – (s)pas u pravi čas! 🙂

Prethodni tekstPODRŽI, POTPIŠI: Nikola je pokrenuo PETICIJU za uvođenje „pet friendly“ linija u GSP!
Sledeći tekstDOBRO POGLEDAJTE: Ovo su mini barovi i kafići, ali NE ZA LJUDE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime