Naslovna VESTI PSI SEĆANJE NA ĐOLETA: Psa koji je 2010. godine ubijen pred vlasnikom!

SEĆANJE NA ĐOLETA: Psa koji je 2010. godine ubijen pred vlasnikom!

0
ubili psa pred vlasnikom petface

Priča koju smo pronašli na stranici „Pravda ZA Mikija-uhapsiti monstruma“ vratila nas je 5 godina unazad u porodicu Trajković. Naime, ako se sećate priče – Dragiša Trajković, penzionisani radnik policije iz Zaječara, tvrdi da su mu šinteri pred očima ubili čipovanog psa!
„Đole je nestao prošle srede. Pošto se nije vratio do petka, otišao sam do kafilerije. Šinteri su mi pokazali ulovljene pse i ja sam prepoznao Đoleta. Pokazao sam da imam legitimaciju, da je pas uredno vakcinisan i čipovan. Rekli su da sačekam veterinara, koji je došao za dvadesetak minuta. I njemu sam pokazao dokumenta, potvrdu da je pas čipovan. Uzeo je dokumenta i rekao da sačekam van dvorišta kafilerije. Posle dvadesetak minuta video sam Đoleta kako trči prema meni“ govorio je za Novosti tada Dragiša.
Kada je Đole došao do svog voljenog vlasnika, Dragiša je primetio da sa njim nešto nije u redu. Malaksalog ga je ubacio u svoj automobil i izašao po dokumenta koja su ostala kod veterinara. Tada je dobio neprijatno saopštenje da „psa izbaci iz kola, jer će početi da povraća, pošto mu je ubrizgana injekcija za eutanaziju“.
Zbunjen otvorio je vrata automobila i tada sledi šok.
Šinteri su dograbili psa, stavili mu omču od žice oko vrata i počeli besomučno da ga vuku. Ne znam šta se dalje dešavalo sa mojim psom, jer su ga odvukli iza ćoška. Pretpostavljam da su ga tamo brutalno dokrajčili sajlom oko vrata. Već je bio krvav od ubrizgane injekcije u srce i njegova krv je ostala na mojoj ruci“, izjavio je Dragiša.
Dragiša je bio u šoku i izustio je samo: „Zašto ste mi ubili psa na moje oči“, na šta su mu oni odgovorili da „to verovatno nije njegov pas, već neki sličan njemu, da je njegov negde odskitao i da će se vratiti kući“.
Pet godina pre ovog nemilog događaja, Dragišinu unuku Sandru pregazio je policajac i preminula je od zadobijenih povreda. Pas Đole joj je toliko bio privržen, da su ga komšije više puta zaticale kraj njenog groba, gde je tugovao kao da je čovek.
Inače, stranica „Pravda ZA Mikija-uhapsiti monstruma“ neretko objavljuje ovakve priče kako bi podsetila nadležne na ZAKON!
Tako su oni naveli:
„Izvod iz Krivičnog Zakona Republike Srbije
Ubijanje i mučenje životinja
Član 269.
(1) Ko kršeći propise ubije, povredi ili muči životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.
(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koje pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine“.
Kada će se ovo primeniti?!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKina OPET u pripremama za „festival mesa“: Oko 10 hiljada pasa i mačaka zarobljeno!
Sledeći tekstVRLO KORISNO ZNATI: Šta kada se ljubimac izgubi?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime