Naslovna VESTI PSI SESTRICE SA OTPADA – Slatke, očešljane, uhranjene i spremne da dobiju prava...

SESTRICE SA OTPADA – Slatke, očešljane, uhranjene i spremne da dobiju prava imena

0
sestrice traže dom

Postoje ljudi koji ne mogu da ne pomognu. Jednostavno, koliko god to bilo teško, bolno ili potresno ne mogu da okrenu glavu i ostave one kojima je potrebna pomoć na milost i nemilost sreći ili sudbini. Ove malene sestrice su u jednom „kućnom azilu“ i čekaju da dobiju dom i novu porodicu.

sestrice traže dom

Mirjana Sokić je baš takva osoba. Dok je išla ka svojoj vikendici, na jednom otpadu između Surduka i Belegiša primetila je zastrašujuću scenu. Pet štenaca je tumaralo po opasnom prostoru pokušavajući da pronađu nešto za hranu i koliko toliko sigurno sklonište od hladnoće.

Pročitajte i ovo: SMRT NA -10°! Pronađeno 6 odbačenih štenaca, 4 jedva živo!

Prljavi, mršavi, iznemogli… Da li neko može da okrene glavu i ode mirne savesti. Za razliku od osobe koja je ove nesrećnice bezdušno bacila na mesto gde je bilo samo pitanje vremena kada će na najgori način završiti svoje kratke živote, Mirjana je učinila ono što bi svako trebalo da uradi. Uz malo muke i puno strpljenja je uhvatila sve štence i sklonila ih sa opasnog mesta.

sestrice traže dom

Spašene ženkice je odnela kod veterinara, gde su očišćene od parazita, a procenjeno je da su stare oko 2 meseca. Gotovo idelano za one koji žele da postanu ponosni vlasnici jedne usvojene ljubimice. Sada se nalaze kod nje u Novom Beogradu i ona radi na njihovoj socijalizaciji i pripremi da se usele u pravi dom. Sve sestrice su dobile imena koja novi vlasnici mogu da promene.

sestrice traže dom

Mirjana kaže da su sestrice vrlo samostalne i da brzo uče. Nažalost, i dalje su pomalo nepoverljive i uplašene. Naravno, nije ni čudo. Niko ne može ni da zamisli šta su sve doživele na otpadu. Međutim, sve su samouverenije jer su okružene ljubavlju, strpljenjem i pažnjom koju nikada nisu doživele.

Pročitajte i ovo: UBICE SU MEĐU NAMA! Šta mislite: kad pobiju sve pse, ko je sledeći?

Spasavanje onih koji su neželjeni i u opasnosti se ne završava njihovim sklanjanjem na sigurno. Svaki pas treba da ima dom i osobu kojoj će poklanjati beskraju ljubav i odanost. Dom u kome će biti siguran, voljen i pažen.

sestrice traže dom

Mirjana je uradila prve korake. Sačuvala je živote, pružila im priliku za drugu šansu. Sada je red na sve one koji takođe osećaju potrebu da pomognu. Koji su odgovorni, koji žele ljubimca, i koji misle da je bolje usvojiti nekoga ko nije imao sreće nego kupiti ljubav.

Za sve informacije oko udomljavanja ovih preslatkih sestrica javite se u inbox Mirjani Sokić.

Izvor:  Facebook Mirjana Sokić

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSMRT NA -10°! Pronađeno 6 odbačenih štenaca, 4 jedva živo!
Sledeći tekstNE SUMNJAJTE U MOĆ LJUBAVI – Potez psa koji slama i najtvrđa srca

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime