Naslovna VESTI PSI ŠETNJA PSA PREKO SMS-a: Evo kako su u Grčkoj rešili situaciju koja...

ŠETNJA PSA PREKO SMS-a: Evo kako su u Grčkoj rešili situaciju koja nas u Srbiji i dalje jako peče. (VIDEO)

0
šetnja preko sms-a, petface

Prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, agencije Evropske Unije, zaključno sa jučerašnjim danom u Grčkoj ima 1.156 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom.

Vlasnici kućnih ljubimaca u ovoj nama bliskoj zemlji su se takođe suočili sa problemom ograničenog kretanja, a samim tim i izvođenjem pasa u neophodne šetnje. Međutim, iako Grci nisu poznati kao preterano disciplinovani rešenje koje je ponudila njihova vlada su prihvatili i prilično se odgovorno ponašaju.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Model je jednostavan i podrazumeva korišćenje modernih i svima dostupnih tehnologija. Naime, kada vlasnik želi da izvede svog psa u neophodnu šetnju radi obavljanja fizioloških potreba šalje sms poruku policiji. Kada dobije povratnu poruku koja podrazumeva dozvolu za izlazak može da izvede psa. Dozvola važi 30 minuta od trenutka kada je vlasnik dobio dozvolu na svoj mobilni telefon. Sve funkcioniše veoma brzo pa za sada nema problema.

Naravno, postavlja se pitanje kontrole i zloupotrebe ovog sistema. I tu je rešenje jednostavno. Ukoliko vas policajac zatekne na ulici sa psom dovoljno je da pokažete sms poruku sa dozvolom u okviru vremenskog roka koji vam je na raspolaganju, i sve je u redu. Ali, ako pokušate da se izvučete sa sms  porukom, a nemate psa onda je stvar mnogo ozbiljnija. Naravno, ova dozvola ne podrazumeva da možete da idete u grupama i da se zabavljate i družite sa drugim vlasnicima pasa.

šetnja preko sms-a, petface

Kako nam je nedavno objasnio dr veterinarske medicine Andrija Daković, bilo bi dobro da se kod nas što pre nađe neko kompromisno rešenje koje ne bi ni pse, a ni vlasnike uvodilo u patnju. Ovo u Grčkoj deluje kao veoma dobro rešenje. Uostalom predstavnici vlasti nas stalno ubeđuju da smo lideri u primeni digitalnih i modernih tehnologija. Vreme je da to i dokažu, makar na ovako, za njih beznačajnoj stvari.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstČUVAJTE SVOJE PSE: Štene je zamalo uginulo nakon što je pojelo čokoladni keks
Sledeći tekstMISLILI SU DA JE NEKO ZAPALIO: Ipak, iza njenih ožiljaka se krila druga priča!(VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime