Naslovna VESTI NOVI “RAT” SA ZOO VRTOM: Ivana je videla tigra u stravičnom stanju,...

NOVI “RAT” SA ZOO VRTOM: Ivana je videla tigra u stravičnom stanju, iz zoo vrta kažu: “STAR JE, a ne NEUHRANJEN”!

0
sibirski tigar petface

Poslednjih godina tinja blagi “rat” između ljubitelja životinja i zoološkog vrta u Beogradu. Dok jedni tvrde da životinje u njemu umiru gladne, neuhranjene, bolesne i u uslovima “neživota”, sa druge strane odgovori zoo vrta se svode na to da je u pitanju hajka koja se vodi protiv njih.

I najnoviji slučaj podgrejao je sumnje ljubitelja životinja. Naime, Ivana je na svom Tviter nalogu postavila VIDEO i upitala kome može da se prijavi ovaj slučaj nemara prema životinjama.

Uginula Nila, beba nilskog konja iz beogradskog zoo vrta!

– Zdravo @prijavi_problem, kome prijaviti očigledan nemar prema životinjama u Beo Zoo vrtu, tigar neuhranjen, na izmaku snage, jedva hoda? Kakav je to horor kojim su životinje izložene, ko će za to da odgovara a ko životinjama da pomogne, pitala je Ivana, a njena objava je očekivano uzburkala ovu društvenu mrežu!

Ubrzo su se oglasili i iz zoološkog vrta i obrazložili Ivaninu tvrdnju.

ZOO VRT IZ PAKLA na 780 km od Beograda: Šokantni snimci zgrozili ceo svet!

– Povodom navoda koji su se pojavili na društvenim mrežama, a vezano za našeg sibirskog tigra i njegove “neuhranjenosti”, moramo da istaknemo da je on star preko 20 godina što predstavlja pozne godine u njegovom životnom veku, a uz godine duboke starosti on ima i ozbiljne zdravstvene probleme.

sibirski tigar petface
Sibirski tigar

Tigru, kako kažu, posvećuju veliku pažnju.

– Pre više od godinu dana rađeni su detaljni pregledi, zajedno sa profesorima Veterinarskog fakulteta, ultrazvučni pregled organa, hemataloška i biohemijska analiza krvi i tom prilikom otkrivene su velike cistične promene na unutrašnjim organima (jetra, bubrezi…), ali je odlučeno da eventualna operacija ne bi dala željene rezultate i životno bi ugrozila životinju.

Ovakvo stanje je, kako kažu, posledica njegovih godina.

– Životinja već duže vreme, uz redovne obroke, dobija vitaminsku terapiju koja pomaže u ublažavanju tegoba. Napomenuli bismo da tigar dobija propisane količine hrane svakodnevno i da nema govora o zanemarivanju. Preporuka nakon urađenih analiza bila je da se razmisli o eutanaziji, ali kako Beo zoo vrt uvek pokušava do poslednjeg trenutka da izbegne takvo rešenje, odlučili smo da dodatnom pažnjom i negom pokušamo da olakšamo teško stanje u kojem se naš tigar nalazi. Na kraju hteli bismo da da napomenemo da svakodnevnu brigu o svim našim životinjama vode zaposleni i veterinari i sa istom pažnjom se ophode prema svakoj od njih, zaključuju iz Beo zoo vrta.

Izvor: Twitter/Blic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.