Naslovna VESTI MAČKE SIJAMSKA MAČKA: Razmažena lepotica sa kraljevskog dvora!

SIJAMSKA MAČKA: Razmažena lepotica sa kraljevskog dvora!

0
SIJAMSKA MAČKA petface

Možda niste znali da život abesinske mačke nema veze sa Etiopijom, da preci havanske mačke nikada nisu živeli u Havani i da persijska mačka verovatno nije povezana sa Persijom. Za razliku od njih poreklo sijamske mačke naznačeno je u njenom nazivu, jer je otkrivena na dvoru sijamskog kralja Paradgadipoka.

SIJAMSKA MAČKA je bila toliko omiljena na sijamskom dvoru, da su je svi ljubomorno čuvali. Pobudile su takvu senzaciju da je prvi par uvezen u Veliku Britaniju podmićivanjem sluge kraljevog sina. Godinu dana posle, takođe tajno, jedan par prebačen je u Francusku.

Omiljeno mesto za spavanje vašeg mačeta je – VAŠ KREVET!

SIJAMSKA MAČKA petface

Danas sijamka zauzima zavidno mesto na hijerarhiji mačijih rasa. U očima poklonika, na titulu kraljice mačaka, gotovo da ima jednaka prava kao i persijska mačka.

URADI SAM: Napravite igračke za svoje ljubimce!

Nijanse krzna, odnosno preplitanje bele, smeđe i crne boje na vitkom i elegantnom telu svakako su razlog visokog mesta na rang listi. Kose oči, istočnjačkog oblika i duboki modri pogled, pored doprinosa izgledu, takođe govore i o njenom poreklu.

Inteligentna je, hrabra i odana – takva je SIJAMSKA MAČKA! Lako se da naučiti, ponekad nimalo jednostavnim stvarima. Za svog vlasnika vezuje se u potpunosti. Bude li od njega odvojena, od tuge i gladovanja može lako i da ugine. Zato volimo da kažemo da je verna razmažena lepotica!

Pored brojnih vrlina, postoje i mane, mada su jedva vredne spomena. Ono što joj se može prebaciti su nepoverenje i dosta ljubomoran karakter. Ukoliko je sklona nervozi oglašava se mjaukanjem, koje često podseća na krike malog deteta.

U svakom slučaju, ova graciozna lepotica ostavlja bez daha!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRAGUJEVAC: Pronašli 6 štenaca pored upucane kuje – HITNO traže dom!
Sledeći tekstŠTA DA RADIM: Ljudi, moja mačka je lopov!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime