Naslovna VESTI PSI VRANJE: „Šinteri su uhvatili Žuću. Metalna šipka ga je stezala, a krv...

VRANJE: „Šinteri su uhvatili Žuću. Metalna šipka ga je stezala, a krv mu je išla iz usta“!

4
Šinteri petface

– Šinteri su ponovo u akciji nehumanog hvatanja uličnih pasa, za Petface priča Marko iz Vranja, koji je nažalost ovu priču potvrdio na svom omiljenom psu – Žući!

Kako nam prepričava Marko, sve se odigralo pre nekoliko dana u gornjem delu grada Vranja. Čuo se stravičan zvuk, urlik bola i straha. Šinteri su uhvatili Žuću, psa koji je „miran kao buba“ i koji tu živi već tri godine!

Šinteri petface

Prema Markovim reima, Žuća nikada nikoga nije napao, ni na koga zalajao, a kamoli povredio čoveka, psa,.. Naprotiv, njega napadaju vlasnički psi o kojima kako Marko kaže „vlasnici ne vode računa ili ih je jednostavno brga“.

Pročitajte još:
Tatjana iz Vranja: „Otrovali su Miška, a potom i Srećka. Radujte se komšije“!

– Pre nekoliko meseci udomili smo Žuću u jednom selu, 40 km udaljenom od Vranja. Međutim, Žućko se posle mesec dana pešačenja vratio meni. Odveo sam ga na svoje imanje, obezbedio mu super uslove, ali se i odatle nakon dva dana izvukao i došao do mojih vrata od kuće, rekao nam je Marko!

Šinteri petface

Te večeri, Šinteri su došli po prijavi. Kako Marko priča, uhvatili su ga na spavanju, metalnom sajlom, koja ga je sve više stezala sve dok Žućo nije oboren na pod. U grču, njuška mu je već bila povređena a iz usta mu je išla krv!

Osam punih dana Žuća je proveo u azilu…

Pročitajte još:
BESNI LJUBITELJI PASA U VRANJU: Pokrenuta akcija „Tražimo „najopasnijeg“ uličnog psa“!

– Pas Žućko nije opasan, zato ne razumem čemu demonstracije sile nad njim. Nije zaslužio da ga ovako dave, povređuju, vuku po asfaltu. Koliko znam ta JKP “KOMRAD” šinterska služba nema čitač čipova, pa se isti psi po nekoliko puta hvataju, zlostavljaju, muče i na kraju većina njih završi tragično u tom prokletom azilu gde ih odvode, kaže Marko.

Šinteri petface

Marko je Žuću uzeo iz azila i odveo svom domu, u kom već čuva i neguje spašene ljubimce. Žuća je istraumiran, sa vidnim povredama glave, povredama od stezanja, ali je – kako kaže Marko – bar na sigurnom!

– Tražimo pravdu za Žuću i sve životinje na koje je primenjeno iživljavanje. Zar ne može drugačije?, očajan je Marko na kraju ovog našeg razgovora.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

4 KOMENTARA

  1. Uzimate gomile novaca za te vase “azile” nazovite ih klaonoce,posto to i jesu. Ne dozvoljavate jadnim zivotinjama da zive ni na jedan jebeni nacin!!!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.