Naslovna VESTI PSI SJAJNA KAMPANJA: Zaključali sportistu u automobilu na 8 minuta uz poruku „Ne...

SJAJNA KAMPANJA: Zaključali sportistu u automobilu na 8 minuta uz poruku „Ne ostavljajte ljubimce u automobilu“!

1
ne ostavljajte ljubimce u automobilu petface

Ne ostavljajte ljubimce u automobilu je poruka koja se ovih dana pojavljuje više nego inače. U kampanji koju je pokrenula PETA, učestvovao je NFL fudbaler, koje je pristao da provede vreme u kolima po suncu koje prži.

ne ostavljajte ljubimce u automobilu petface

Tyrann Mathieu, igrač Arizona Kardinalsa, pristao je da bude deo kampanje koja za cilj ima da ukaže na sve opasnosti koje sa sobom nosi ostavljanje ljubimaca u automobilima za vreme vrućina.

Razbio prozor od automobila, da bi spasio zaključanog psa – pa završio u pritvoru!

Naime, on je prihvatio izazov koji mu je uputila PETA, a koji podrazumeva da izdrži što duže u automobilu po vrelom letnjom danu, kako bi uvideo kako se osećaju psi koji vlasnici ostavljaju u parkiranim automobilima. Iako se radi o vrhunskom sportisti, čak ni on nije mogao da se nosi sa onim što nosi vreme provedeno u usijanom automobilu.

On je u automobil seo kada je spoljna temperatura iznosila oko 32 stepena. Izazov se sastojao u tome da su prozori skroz zatvoreni, i da automobil ne bude klimatizovan. Nakon 2 minuta, one se već uveliko preznojava i rashlađuje se mahanjem rukama.

ne ostavljajte ljubimce u automobilu petface

Nakon 4 minuta, temperatura u automobilu je iznosila čak 40 stepeni. Već nakon 8 minuta, temperatura se penje na skoro 49 stepreni i Mathieu, nakon što je veoma loše izgledao, sam je napustio automobil.

ne ostavljajte ljubimce u automobilu petface

Nakon ovog iskustva, ovaj fudbaler je uputio jasnu poruku:

-Ako planiraš da učiniš psa delom svoje porodice, onda to zaista i uradi. Nemoj da ih tretiraš onako kako ne bi tretirao ni nekog do koga ti je stalo ili koga voliš.

ne ostavljajte ljubimce u automobilu petface

PETA je ovaj snimak postavila na You Tube, sa ciljem da ostavi snažnu poruku koliko ostavljanje ljubimaca u autu po njih može biti opasno i koliko im je zapravo ovim nesmotrenim potezom, život ugrožen.

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.